Promene u Slaviji

Ekipa kragujevačke Slavije, koja je u jesenjoj polusezoni Zone “Morava” ostvarila slabe rezultate i došla u situaciju da se grčevito bori za opstanak, u zimskoj pauzi imala je najveće kadrovske promene u svom sastavu у prethodnih nekoliko godina. Klub su napustili osmorica igrača, na čelu sa trenerom Vladicom Radovanovićem, a ostavku je podneo i predsednik Zoran Jovanović. To je primoralo Upravu da održi vanrednu Skupštinu kluba na kojoj su izabrani novi ljudi, koji će voditi bresničkog zonaša u narednom perodu. Za predsednika je izabaran Vuksan Bošković, a za potpredsednika Zarija Matanović. Obnovljen je i igrački sastav sa desetoricom novih igrača, a za trenera je postavljen Dragan Vukomanović, koji je došao iz kragujevačkog Arsenala.

Zonaš iz kragujevačkog naselja Bresnica, u jesenjoj polusezoni, od 15 odigranih utakmica pobedio je samo na tri meča, a dva je odigrao nerešeno. Sa 11 bodova Slavija je prezimila na pretposlednjem mestu na tabeli Zone “Morava”. Da bi se izbegla selidba u niži rang, Uprava je u zimskoj pauzi pročistila svoje redove i izvršila veliku promenu u igračkom sastavu. Doneta je i odluka da se svim igračima, koji su, kako nam je rekao sekretar kluba Dragan Radovanović, ucenjivali novčanim zahtevima, ili su doprineli lošem plasmanu, daju ispisnice.

U zimskom prelaznom roku iz Slavije su otišli fudbaleri: Veličković, Dalibor Todorović, Miletić, golman Okiljević, Vojinović, Grba, Dejan Todorović, Zoran Jovanović, koji je podneo ostavku i na funkciju predsednika kluba. Takođe, klub je napustio i trener Vladica Radovanović, koji je na nekim utakmicama “uskakao” u sastav ekipe.

Nova uprava za trenera je dovela Dragana Vukomanovića, nekadašnjeg igrača Radničkog i Zastave kao i još nekoliko klubova. On je kao trener radio u Radničkom, Sušici, a u protekloj polusezoni sa Milojkom Kučubićem u kragujevačkom gradskom prvoligašu Arsenalu. Obnovljen je i igrački sastav. U prelaznom roku u Slaviju su došli golman Nebojša Stojanović iz teferičke Mladosti, koji je branio i u kragujevačkoj Šumadiji i Vodojaži iz Grošnice, zatim igrači Marko Stamenović i Stanković, iz Pobede Beloševac, Mladen Jovanović iz Kopaonika iz Leška, Stojanović iz Kolonije, Nikolić iz Mladosti iz Teferiča, Nemanja Ilić iz Zastave, Rakić, Miloš Ilić i golman Jovica Jovanović iz Radničkog 1923.

– I pored velikih promena u klubu, verujem da Slavija nije oslabljena. Sa novim sastavom koji priprema trener Vukomanović, kao i ojačanom upravom, očekujemo bolje rezultate u prolećnom delu prvenstva i izlazak iz opasne zone – optimista je sekretar Dragan Radovanović, koji je ovu funkciju i do sada obavljao.

Pripreme Slavije obavljaju se na igralištu u Bresnici. Odigrane su i tri trening utakmice sa omladincima Šumadije 1903 i Radničkog 1923 i liderom na tabeli Prve gradske lige Slobodom iz Donjih Grbica. Za subotu je dogovoren i susret sa Šumadijom 1903 na Bubnju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *