Promena na čelu Ekonomca: Veselinović nasledio Dugalića

Dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu prof. dr Petar Veselinović izbran je za novog predsednika KMF Ekonomac, prenosi portal infokg.rs. On će na ovoj funkciji naslediti dugogodišnjeg čelnika i jednog od osnivača kragujevačkog kluba prof. dr Veroljuba Dugalića.

Veselinović je dobio jednoglasno poverenje Upravnog odbora, a u svojoj prvoj izjavi po imenovanju na novu funkciju istakao je da će glavni prioriteti kluba u narednom periodu biti stabilizacija i opastanak u Prvoj futsal ligi Srbije.

Prof. dr Petar Veselinović rođen je 1969. godine u Ćupriji. Osnovne studije završio je na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, gde je i doktorirao 2002. godine.

U svojoj bogatoj karijeri na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, Veselinović je obavljao funkciju prodekana za nastavna i studentska pitanja, prodekana za naučno-istraživački rad, direktora Centra za ekonomska istraživanja, a od septembra 2016. godine nalazi se na funkciji dekana. Od decembra 2015. do septembra 2016. godine obavlјao je funkciju Prorektora za nastavna i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu.

Prof. dr Petar Veselinović je poznat i po svom angažovanju u široj društvenoj zajednici. Bio je član Gradskog veća za ekonomsku politiku i finansije Grada Kragujevca, koordinator Lokalnog antikorupcijskog foruma Grada Kragujevca, predsednik Upravnog odbora Univerzitetske biblioteke Univerziteta u Kragujevcu, predsednik Upravnog odbora FK Radnički 1923 i član upravnih odbora Crvenog krsta Grada Kragujevca, Fonda „Prof. dr Ilija Rosić“ i Kluba malog fudbala Ekonomac.

Popularni „studenti“ će do kraja meseca započeti pripreme za novu sezonu u Prvoj futsal ligi Srbije, koja startuje 25. septembra. Ekonomac će u prvom kolu gostovati niškoj Kalči.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *