Prijem za mlade košarkaše Foke

foka

Mladi košarkaši sportskog kluba Foka, igrači do 12 godina, nastavili su dobre rezultate svojih klupskih kolega. Pobednici su međunarodnog turnira «Buba basket 2014» koji je održan ovog vikenda u Sofiji.

Kragujevčani su trijumfovali u sva četiri susreta. Savladali su redom skopske Angele sa 67:42, domaći Buba basket rezultatom 70:61, CSKA iz Moskve sa 70:56 i Levski iz Sofije sa 55:41. Ovo je generacija koja je pokazala svoj kvalitet, i grad će, kao i do sada, nastaviti da podržava njihove sportske uspehe.

Tim povodom danas je u zgradi Grada održan svečani prijem za mlade košarkaše kome su prisustvovali Zlatko Milić, načelnik Gradske uprave za opštu upravu i lokalnu samoupravu i Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport.

– Kada jedna ovakva generacija, a reč je o mladoj generaciji koja je 2002. godište, postigne ovakav uspeh, normalno je da podržimo to što oni rade. Pred njima je budućnost, i oni treba da postanu pravi sportisti, a pre svega dobri ljudi, a na nama je da im omogućimo uslove da se pripreme za ta takmičenja – kaže Jovan Pavlović-Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Prema rečima predsednika Sportskog kluba Foka, na ovom turniru učestvuju ekipe po pozivu, i velika je čast takmičiti se u takvoj konkurenciji.

Mi imamo tu čast da smo napravili više uspeha na međunarodnim turnirima i članovima našeg kluba možemo da omogućimo igranje na tim prestižnim turnirima. Na svim turnirima na kojima klub učestvuje, smeštaj i kotizacija za decu su besplatni, znači bukvalno nemamo troškova na samom turniru i to je jedna lepa prilika da deca u međunarodnim utakmicama pokažu svoju snagu i svoj talenat, a od ove generacije konkretno, očekujemo mnogo – kaže Srećko Otović.

Za pobednički tim, koji su predvodili treneri Bojan Erić i Miloš Milivojević, igrali su Bogdan Carović, Nikola Stevović, Veljko Petrović, Nikola Damnjanović, Bogdan Tomić, KonstantinGlišović, Luka Lazarević, Marko Šorak, Todor Cogoljević, Mihajlo Vidosavljević, Miloš Rakić i Vasilije Otović.

Posebno su se istakli Konstantin Glišović koji je uvršćen u prvu petorku turnira i Bogdan Tomić koji je proglašen za najperspektivnijeg igrača turnira.

Izvor i foto: kragujevac.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *