KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Preminuo Zoran Jovanović

Danas je u 60. godini preminuo Zoran Jovanović, među Kragujevčanima poznatiji kao Zoki Amerikanac. Bio je dugogodišnji upravnik Zastavinog solitera, osnivač i predsednik udruženja „Kragujevački kućni savet“ i veliki navijač Radničkog.

Ovaj svestrani i preduzimljivi čovek, britkog uma i vedrog duha, ostaće upamćen i kao svojevrsni hroničar kragujevačkog sporta, budući da je samostalno snimao veliki broj utakmica Radničkog, koje je potom emitovao na svom portalu zastavinsoliter.com, kao i na Youtube kanalu.

Imao je značajnu ulogu i u popularizaciji portala kgsport.info, izlazeći u susret našim kolegama prilikom internet prenosa utakmica.

Poslednjih godina života Zoki je na svom Facebook profilu redovno objavljivao novosti vezane za naš grad, uz sebi svojstvene duhovite opaske, koje su vrlo brzo stekle kultni status među korisnicima ove društvene mreže.

– Bio je pravi dasa. Gotivio je navijačku ekipu „Huk sa Zapada“ i sećam se da nam je nabavljao hartiju, koju smo koristili prilikom pravljenja konfeta. Pamtim ga kao večito nasmejanog čoveka, vedrog duha, koji se neprestano šalio. Znao sam da je imao zdravstvenih problema, ali me je vest o njegovoj smrti baš zatekla i pogodila – evocirao je uspomene na svog kolegu sa navijačke tribine Boško Stamatović.

Zoran Jovanović biće sahranjen na Varoškom groblju u četvrtak, 19. marta, u 12 časova.

Zoki druže, neka ti je laka zemlja…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!