KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Poslednji plamičak nade za Šumadince

Radnički ili Kolubara? Koja će od ove dve ekipe i naredne sezone igrati u Košarkaškoj ligi Srbije? Odgovor na ovo pitanje saznaćemo u subotu uveče. Kragujevčani su u takvoj poziciji da im i očekivana pobeda nad već davno otpisanim Slodesom u „SBB Jezeru“ ništa ne znači ukoliko Kolubara na svom parketu savlada ekipu Vršca, pa će zbog toga svi pogledi navijača Radničkog biti usmereni upravo ka dešavanjima na utakmici u Lazarevcu. Kako bi se izbegle bilo kakve kalkulacije, rukovodstvo Košarkaške lige Srbije odlučilo je da se obe utakmice igraju u istom terminu, u subotu od 18 časova.

Foto: SPD Radnički

Koliko je kratak put od vrha do dna najbolje su na svojoj koži osetili košarkaši Radničkog, koji su nakon sjajnog učinka u prvih deset kola i izbijanja na čelo prvenstvene tabele došli nadomak ispadanja iz lige.

Svi problemi sa kojima se kragujevački tim suočavao u posednja tri meseca, počev od povreda igrača, preko kovida, pa do zgusnutog takmičarskog kalendara, ne mogu biti opravdanje za strahovit sunovrat u drugom delu šampionata. Čak ni šok terapija u vidu promene trenera nije trgla Kragujevčane iz letargije, koji su sami sebe doveli u takvu situaciju da zavise od drugih rezultata.

Pobeda nad već otpisanim Slodesom ne bi smela da se dovede u pitanje, samo ostaje pitanje kakvog će karaktera biti, odnosno da li će se po okončanju meča u „SBB Jezeru“ slaviti zbog opstanka ili tugovati zbog ispadanja iz lige. To u najvećoj meri zavisi od ishoda utakmice u Lazarevcu, gde Kolubara ima „meč loptu“ za opstanak u duelu sa ekipom Vršca, kojoj bodovi ništa ne znače.

Sportski je nadati se da će Vrščani odigrati ovu utakmicu na maksimalnom nivou i da neće ići „uz dlaku“ Lazarevčanima. U svakom slučaju, na izabranicima trenera Filipa Soceka je da obave svoj deo posla i dobiju Slodes, pa da se onda nadaju pozitivnim vestima iz Lazarevca.

Ulaznice za utakmicu između Radničkog i Slodesa po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na blagajni „SBB hale Jezero“ pred sam početak meča.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.