Posle Brage pada Sent Otmar

Pred rukometašima Radničkog su utakmice osmine finala Čelendž Kupa, sa švajcarskom ekipom Sent Otmara. Veruje se da će ovom prilikom Sportska hala “Jezero“ biti najispunjenija u dosadašnjem delu sezone i da kragujevački tim nije bez šansi da izbori plasman među osam najboljih ekipa u Čelendž Kupu u debitantskoj sezoni na evro sceni. Trener Slobodan Jokanović ima dovoljno informacija o rivalu, na osnovu kojih je i spremljena taktika za predstojeće okršaje. Doduše, postoje određeni problemi, koji se vezuju za povrede pojedinih igrača, ali ne treba sumnjati da će oni koji dobiju priliku učiniti sve što je u njihovoj moći da, posle Brage, u „Jezeru“ padne i Sent Otmar.

Tim iz Sent Galena, trenutno zauzima peto mesto u švajcarskom prvenstvu, u kojem je tokom poslednje nedelje odigrao dve utakmice sa polovičnim uspehom. Ubedljivo je poražen od lidera na tabeli, Kadeten Šafhauzena sa 40:27, dok je na svom terenu savladao tim Lejkers Stafe sa 34:26. U prošloj sezoni, Zoran Radojević je kao član turske ekipe Mili Pjango imao prilike da igra protiv Sent Otmara, koji je prošao dalje zbog samo jednog gola više. Sadašnji bek Radničkog kaže da Švajcarci nisu mnogo promenili tim u odnosu na prošlu sezonu i da najveća opasnost preti od brojnih internacionalaca u timu Sent Otmara.

Jasno je da će Radnički imati prednost domaćeg terena, a Švajcarci, koji su počeli četrnaestu sezonu u evropskim takmičenjima, u delu iskustva na međunarodnoj sceni. Upravo zbog tog nedostatka iskustva, tokom zime, angažovan je iskusni srednji bek Ivan Šmigić, čija je forma u usponu, tako da se od njega dosta očekuje u predstojećim susretima sa Sent Otmarom.

Utakmice između Radničkog i Sent Otmara na programu su sutra i u subotu u Hali „Jezero“, oba dana sa početkom u 18 časova. Nominalno, u prvom susretu ulogu domaćina imaće švajcarski tim, dok će pravdu na terenu u ovom dvomeču deliti Slovenci, Bojan Lah i Davor Sok, a delegat EHF je Andreas Kareklas sa Kipra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *