KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Poraz i za kraj

U utakmici poslednjeg, 22. kola Prve lige Srbije, odbojkašice Kraguj-Radničkog sinoć su u hali „Jezero“ poražene od Takovo Zvezde Helios rezultatom 0:3 (13:25, 17:25, 16:25). Kragujevačke odbojkašice su takmičenje završile bez pobede i od naredne sezone nastupaće u nižem rangu, Prvoj B ligi.

Nažalost, mlada ekipa Kraguj-Radničkog nije uspela da se pobedom u poslednjem kolu oprosti od takmičenja u Prvoj ligi Srbije. Gošće iz Gornjeg Milanovca nisu ostavile mogućnost svojim rivalkama da uzmu bar jedan set, pa su zasluženo došle do sva tri boda u srcu Šumadije.

Za kragujevački klub sledi period konsolidacije i još mukotrpnijeg rada, kako bi se u što skorijem roku izborio povratak na prvoligašku scenu. Potrebna je i određena finansijska podrška, koja bi klubu omogućila da zadrži postojeći igrački kadar i nadogradi ga sa par iskusnijih igračica.

Kada se podvuče crta, možemo zaključiti da je ženska odbojka u Kragujevcu totalno marginalizovana, da se svodi na grupu entuzijasta koji rade sa mladim i talentovanim devojčicama, a one, pak, odlaze čim prevaziđu ovu sredinu.

I tako, Kraguj-Radnički će naredne sezone igrati u trećoj, a Smeč 5 u četvrtoj ligi. Ne tako davno, Kragujevac je imao aktivnog superligaša…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *