KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Podvig za Ginisa: Mlada odbojkašica Radničkog 1977 vezala 25 as servisa u jednom setu

Utakmica B grupe Finalnog turnira prvenstva države u konkurenciji pionirki između odbojkašica Radničkog 1977 iz Kragujevca i Tehničara iz Kraljeva, u kojoj je kragujevački tim slavio sa 3:1, sigurno bi prošla krajnje nezapaženo u medijima da nije bilo Anje Lukić, tehničara ekipe Radničkog 1977, koja je sa 25 uzastopnih as servisa u jednom setu skrenula pažnju šire sportske javnosti.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Mlada odbojkašica je i pre ove utakmice imala običaj da se dugo zadrži na servis liniji. Njen prethodni rekord iznosio je 15 as poena, a sada je po prvi put uspela da ostane na servisu od početka do kraja seta, što je zaista redak primer u odbojkaškom svetu.

– U našoj ekipi ja sam najsigurniji igrač kada je reč o servisu. Međutim, rezultatski pritisak je učinio svoje, tako da sam napravila nekoliko neočekivanih grešaka. U četvrtom setu smo se zainatile, ja sam stala na servis, a u glavi mi je bilo da želim da se sad baš pokažem. Trener mi je rekao da samo ubacim servis, a posle da pojačam, međutim, krenuli su asevi da se ređaju. Mislim da je u nekom trenutku protivnička ekipa izgubila koncentraciju, što je bio još veći motiv da nastavim da serviram dobro – izjavila je Anja za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Ovaj fantastični niz od 25 as poena Anja je posvetila svom ocu, koji nije bio u prilici da prisustvuje utakmici.

– Konstantno sam razmišljala o svom ocu, koji me prati na svakoj utakmici, ali sada eto nije bio u prilici da dođe. Sve osvojene poene posvećujem njemu – poručuje mlada odbojkašica i dodaje da joj je najveći problem pravila ogromna vrućina u ubskoj Hali sportova, koja je bila poprište ovog turnira:

– U jednom trenutku mi je bilo previše toplo. Pogledala sam u sudiju i htela sam da mu kažem da sačeka malo da dođem do vazduha. Međutim, nisam dopustila da me to poremeti, već sam skupila snage da nastavim. Uspela sam da izdržim do kraja seta i ne mogu da opišem koliko mi je bio prelep osećaj na kraju, kada su sve igračice iz tima su skočile na mene i kada je počelo pobedničko slavlje.

Inače, pionirke Radničkog 1977 su turnir okončale na osmoj poziciji, mada je sam plasman na Finalni turnir prvenstva države ogroman uspeh za klub iz srca Šumadije.

Titula prvaka države otišla je u ruke domaće ekipe Uba, koja je u finalu bila uspešnija od Srema iz Sremske Mitrovice sa 3:1 u setovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.