Počinje baraž za popunu gradskih liga (sreda i četvrtak, 17,30 h)

Za takmičenje u Prvoj gradskoj ligi u narednoj sezoni boriće se u dva međusobna duela Zastava – Erdoglija 1931, a u Drugoj ligi ekipa Azbest iz Stragara i Sloga Lužnice 2016.

Ekipa Zastave u duelu sa Erdoglijom 1931 pokušaće da se vrati u Prvu gradsku ligu

Iako je prvenstvo u sve tri gradske lige Kragujevca završeno 8. i 9. juna, baraž za popunu Prve i Druge gradske lige bio je uslovljen popunom Šumadijsko-raške zone. Kao što smo objavili, ekipa Korićana iz Prve gradske lige direktno se plasirala u viši rang. Drugoplasirana Budućnost to nije uspela u baražu sa predstavnikom Raske okružne lige Omladincem iz Novog Sela, pošto je u Resniku izgubila sa 0:1, a u revanšu odigrala nerešeno 2:2.

Zbog ovakvog ishoda baraža i smanjenja Prve gradske lige na 14 članova, iz ovog stepena takmičenja ispali su 21. oktobar, Jadran i Slavija, koji će popuniti Drugu gradsku ligu. Za opstanak u Prvoj gradskoj ligi boriće se Erdoglija 1931, koja je zauzela 14. mesto i trećeplasirana Zastava iz Druge gradske lige. Prvi susret baraža ove dve ekipe odigraće se sutra (sreda, 17,30) na Bubnju, a revanš je u subotu u isto vreme na stadionu u MZ „21.oktobar“.

Fudbaleri Erdoglije kroz baraz boriće se za očuvanje prvoligaškog statusa

Iz Druge gradske lige dve prvoplasirane ekipe Maršić i Kolonija plasirale su se u Prvu gradsku ligu, a u niži rang preselio se Seljak iz Cvetojevca. Za popunu ove lige plasirala se ekipa Dobrače kao prvoplasirana ekipa Treće gradske lige, a u baražu za još jedno mesto boriće se Sloga Lužnice 2016 kao desetoplasirana ekipa iz ovog ranga takmičenja i drugoplasirani tim Azbesta, član Treće gradske lige. Prvi susret odigraće se u četvrtak, 27.juna od 17,30 časova u Stragarima, a revanš je u nedelju, 30.juna, u isto vreme.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *