KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Počeo veliki turnir u streeball-u

Sinoć je na terenu u Velikom parku počeo veliki turnir u uličnom basketu pod nazivom “Street ball-Kragujevac OPEN 2010“ koji će trajati do 31.avgusta 2010. Svečanom defileu pored promotera turnira Miroslava Mute Nikolića prisustvovali su se pomoćnik gradonačelnika Jovan Pavlović Bojadžić i Vesna Despotović bivša reprezantativka naše zemlje koja kao jedina kragujevačka košarkašica ima medalju sa olimpijskih igara (osvojena pre 30 godina). Odigrana je revijalna utakmica u kojoj su nastupili članovi SD Foka. Takmičenje počinje danas od 18h.

Nakon realizacije Paralelnog svetskog prvenstva u fudbalu, koje je u Kragujevcu trajalo 31 dan, ekipa okupljena oko udruženja „Dečje sportske igre” realizuje ovaj turnir. Želja je da se deci vrate kultna mesta Kragujevačke košarke, pa će se turnir igrati na rekonstruisanom terenu u Velikom parku. Terenu u velikom parku udahnut je novi život, urađena rekonstrukcija igrališta i tribina.

Foto: Dragan Vučković

Street ball 3 na 3 se igra na pola košarkaškog terena. Svaki tim ima 3 igrača na prijavi za učešće i jednu zamenu. Kotizacija za učesnike je 4000 dinara po ekipi. Nagradni fond za najbolju ekipu je 80 000 dinara, dok je za mladje kategorije učesnika-ispod 18 godina, uz besplatnu prijavu  obezbeđeno je i dosta nagrada.

Da bi Kragujevac imao terene kakve su zaslužili ljubitelji i glavni akteri košarke, pomoć I podršku realizaciji turnira ”Street ball-Kragujevac OPEN 2010” pružili su: lokalna samouprava, sportske organizacije i udruženja, afirmisani sportisti, mediji iz Kragujevca i regiona. Promoter Street ball turnira je naš proslavljeni košarkaš, a danas trener KK Radnički  Miroslav- Muta Nikolić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *