KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Počeo „Kup Svetozara Gligorića“

sah

Juče je u kragujevačkom hotelu „Šumarice“ startovao drugi po redu Kup Svetozara Gligorića, na kome učestvuje svega deset ekipa. Glavni favoriti za osvajanje turnira su šahisti aktuelnog ekipnog šampiona Srbije Radnički-Vodovoda, kao i Jugović iz Kaća, prošlogodišnji pobednik kupa.

U ekipi Radnički-Vodovoda gaje optimizam da će tituli ekipnog šampiona Srbije, pridodati i trofej u kupu. Iako su ostali bez prve table, mađarskog velemajstora Ričarda Raporta, Kragujevčani smatraju da imaju potreban kvalitet da trijumfuju u ovom takmičenju.

Najvećeg rivala šahisti Radnički-Vodovoda imaće u prošlogodišnjem osvajaču kupa Jugoviću iz Kaća. Podsetimo, ove dve ekipe su vodile žestoku bitku i na ovogodišnjem prvenstvu Srbije, a da li će se na kraju ponovo radovati Kragujevčani, videćemo 12. decembra, kada je predviđeno svečano zatvaranje turnira.

Pored ove dve ekipe, vredi istaći i Jelicu PEP iz Goraćiča, koja je takođe imala zapaženu ulogu na ekipnom prvenstvu Srbije ove godine.

Rezultati 1. kola:

RADNIČKI VODOVOD (Kragujevac) – Miloševac (Miloševo) 3,5:0,5 (Ivanišević – L. Radović 1:0, Damljanović – J. Radović remi, Bogosavljević – Nikolić 1:0, Miljković – Đuretanović 1:0).

Srbobran – Jelica PEP (Goračići) 0:4

Jugović (Kać) – Prota Stevan Popović (Čumić) 2,5:1,5

Pravi Potez (Novi Sad) – Valjevski ŠK 2005 (Valjevo) 0:4

Stara Pazova – Banovci Dunav 3:1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti