Počeo 3.Uskršnji festival fudbala

U organizaciji Fudbalskog kluba Radnički, na pomoćnim terenima stadiona „Čika Dača“ počeo je treći po redu Uskršnji festival fudbala, koji je i ovoga puta okupio najmlađe poklonike i zaljubljenike u ovu igru. Prvog takmičarskog dana snage su odmeravali igrači rođeni 1999. i 2000. godine, ukupno 24 tima, gotovo iz cele Srbije pojavila su se u Kragujevcu. Da je napravljen vidan pomak u organizaciji takmičenja, pored direktnih učesnika, potvrdili su i treneri koji su istakli da će i narednih godina rado dolaziti na Uskršnje festivale fudbala.

U takmičarskom delu u generaciji igrača rođenih 1999. godine, najviše uspeha imao je domaćin Radnički 1923. Drugo mesto pripalo je kruševačkom Trajalu, a treće užičkoj Slobodi. Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Ognjen Ilić iz pobedničkog tima, najefikasniji, sa šest postignutih golova, bio je Marko Radojević, član užičke Slobode, a za najuspešnijeg golmana izbor je pao na Davida Todorovića, čuvara mreže Trajala. Pobednik u kategoriji fudbalera rođenih 2000. godine, je ekipa OFK Beograda koja je iza sebe ostavila vršnjake iz kragujevačkog Apolona i kruševačkog Napretka. I pojedinačna priznanja otišla su na Karaburmu, najbolji igrač je Bojan Bojić, sa šest golova Nenad Stuparević bio je najbolji strelac, a najbolji golman na turniru bio je Svebor Petrović.

Uskršnji festival fudbala, nastavlja se sutra, kada će se na sceni naći igrači rođeni 2001. i 2002. godine, a ponovo će na okupu biti 24 ekipe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *