Počelo paralelno Evropsko prvenstvo u košarci

U organizaciji Udruženja “Dečje sportske igre“ u Kragujevcu je počelo paralelno Evropsko prvenstvo u košarci. Radi se o takmičenju na kome će nastupiti 24 osnovne škole iz Kragujevca i okoline, a koje će nositi imena zemalja koje trenutno nastupaju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Litvaniji. Zagovornik ove ideje Aleksandar Mitrović, čelni čovek Dečjih sportskih igara, smatra da će ovo takmičenje izazvati interesovanje kao i nedavno održana fudbalska Šumadijska liga šampiona. 

Podršku i ovoj manifestaciji pružila je lokalna samouprava, čiji su predstavnici izrazili nadu da će se slična takmičenja održati i u još nekim sportovima.

Kao i u ranijim akcijama, Školska uprava u Kragujevcu je čvrsto podržala košarkaška nadmetanja učenika osnovnih škola. Sigurno da nije bilo nimalo lako da već prvih dana nove školske godine podstaći masovnost i time doprineti uspešnoj organizaciji.

Promoter koašrkaških nadmetanja kragujevačkih osnovaca biće Dragan Ristanović, jedan od najuspešnijih igrača sa ovog podneblja, koji je takođe oduševljen samom idejom održavanja jednog ovakvog takmičenja.

Utakmice će se igrati na poznatom košarkaškom terenu u Velikom parku, dok će u slučaju kiše poprište zbivanja biti sala na obližnjem Prirodno-matematičkom fakultetu. Igraće se dva puta po deset minuta, sa zaustavljanjem vremena samo u slučaju tajm-auta, dok su odlučujući mečevi za plasman na programu 18. septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *