Počeli radovi na izgradnji kuglane i strelišta

Do 20.juna Kragujevac će u okviru Druge gimnazije dobiti najsavremenije strelište i kuglanu. U podrumskom delu fiskulture sale ove škole, koja je jedna od najbolje opremljenih u zemlji i koja je izgrađena u decembru 2009.godine, počeli su radovi na izgradnji streliša i kuglane. Radove, u vrednosti od 46 miliona dinara kompletno finansira grad, a izvođač je konzorcijum firmi Gradnja i Elkoms iz Beograda.

Povodom početka radova gradilište su danas obišli gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i član Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević sa saradnicima. Gradonačelnik je rekao da je trebalo da radovi počnu ranije ali da je bilo problema zbog potrebnih procedura i dodao da je prvobitni plan bio da se radovi završe do Dana grada odnosno Đurđevdana koji je i slava streljačkog kluba “Čika Mata“. Do 20.juna, prema Stevanovićevim rečima, imaćemo potpuno završeno i opremljeno strelište i sve uslove za unošenje opreme u kuglanu.

“U sve je uključen i naš proslavljeni strelac Stevan Pletikosić, koji je trenutno u Londonu. Za njega, sve ostale strelce ali i kuglaše, ovaj objekat značiće mnogo“, istakao je Stevanović. On dodaje i da je reč o velikim sredstvima ali i da je takav objekat gradu potreban.

Ovaj objekat je jako važan kako za Drugu gimnaziju tako i za čitav grad i region, rekao je direktor ove škole Mioljub Joksimović. To će prema njegovim rečima omogućiti kvalitetnije i sadržajnije bavljenje sportom pre svega naših vrhunskih sportista ali i naših učenika.

“To je izuzetno važno i za samu školu, koja uz savremenu i novu fiskulturnu salu, dobija značajno važan deo, čime će biti kompletirani sportski sadržaji“, istakao je Joksimović.

Prema projektu planirano je da strelište bude namenjeno za vatreno pedesetometarsko oružje a kuglana će imati 4 staze.

Izvor i foto: kragujevac.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *