Počele pripreme novog srpskoligaša Sušice (FOTO)

Prozivkom i prvim treningom danas su na stadionu u Sušici krenule pripreme za novu sezonu, koja počinje polovinom avgusta. Novom šefu stručnog štaba Sušičana Miroslavu Stakiću, iza koga je zavidno srpskoligaško iskustvo, javilo se 37 igrača, među kojima i desetak mlađih momaka i nekoliko novajlija.

Zajednički snimak fudbalera Sušice posle prozivke i prvog treninga, koji je bio izuzetno
posećen

U Sušici se ozbiljno radi i danas je bilo kao u košnici. Privode se poslovi na opremanju renoviranih svlačionica i službenih prostorija, a uskoro treba da stigne i kompletna nova oprema.

Od ove sezone u Sušici je sve u plavoj boji. Pored nove podloge na terenu i ograde igrališta, ofarbane su i tribine, a pomoćni teren se proširuje veštačkom travom, tako da sve odaje utisak kao da je novog srpskoligaša dočekao i novi stadion.

Prvi trening sa igračima odradio je novi kondicioni trener Aleksandar Đurović, sa kojim je trener Miroslav Stakić radio u kragujevačkoj Šumadiji 1903 na Bubnju. Dogovoreno je da se ceo pripremni period provede u Kragujevcu, jer pored dobrih uslova na terenu Sušica ima i novu teretanu za fizičke pripreme.

Novi trener Miroslav Stakić obećava da će selektirati dobar tim Sušice za novu sezonu

Novi trener Miroslav Stakić, koji je uspešno vodio Partizan iz Bumbarevog Brda, Gružu, Šumadiju 1903 i još neke klubove, došao je sa klupe zonaša Šumadije iz Toponice i prihvatio se ozbiljnog zadatka. Treba da selektira i pripremi tim, kako bi u jakoj konkurenciji Sušica postala stabilan srpskoligaš.

Prema prvoj izjavi koju je dao za naš portal, vidi se da će glavni oslonac biti momcima koji su izborili srpskoligaški status, a njima će biti priključeno nekoliko mladih igrača iz sopstvenog pogona, ali nekolica iskusnijih kragujevačkih igrača, koji su nastupali u drugim klubovima.

Grupa mladih igrača Sušice koji su priključeni pripremama prvog tima

– Veliko interesovanje vlada među igračima za nastup u Sušici. Na prozivci i prvom treningu imali smo 37 momaka. Pored igrača koji su ubedljivo osvojili prvo mesto u Šumadijsko-raškoj zoni i ostvarili plasman u viši rang, tu je i desetak mladih igrača iz našeg pogona, a pojačaćemo se i iskusnijim igračima sa ovog područja, koji su uspešno nastupali za druge klubove van Kragujevca. Sa nama su Nenad Đurđević, koji je došao iz Smedereva, i Stefan Nedović, pristigao iz požeške Sloge, kao i Marko Jovović i Boris Dobrić koji su nastupali za Slogu iz Petrovca na Mlavi. Tražimo još golmana, a čekamo i neke igrače posle „filtera“ u Radničkom, kako bismo formirali dobar tim – kaže Stakić.

Među iskusnim igračima koji će pojačati Sušicu su i bivši igrači Radničkog Nedović i
Đurđević

Predviđeno je da se kompletne pripreme novog srpskoligaša obave u Kragujevcu, gde je uprava obezbedila dobre uslove. Odigraće se nekoliko i kontrolnih utakmice, iako precizan precizan plan nije sačinjen, ali se zna da će prva provera uslediti dve nedelje nakon početka priprema.

Radićemo šest nedelja u Kragujevcu, jer ovde imamo zasita dobre uslove. Prve nedelje imaćemo po jedan trening dnevno, a druge pre podne rad u teretani, a popodne na terenu.
Odigraćemo i nekoliko kontrolnih utakmica, a rivaći će nam, između ostalih, biti prvoligaši i drugoligaši iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji se pripremaju na Zlatiboru. Sa pripremnim utakmicama počinjemo posle 15 treninga, kada predstoji i selektiranje tima. Naš plan je da pripremimo ekipu koja će da ostane u Srpskoj ligi, a ako se ukaže prilika, pokušaćemo da osvojimo i mesto u gornjem delu tabele. Konkurencija je jaka i zato nam predstoji dosta posla do početka sezone – poručio je novi trener Sušice Miroslav Stakić.

Prvi trening odrađen je na novoj travnatoj podlozi stadiona u Sušici. Na pomoćnom terenu, koji ima već veštačku travu, proširiće se igralište sa plastičnom podlogom koja je već stigla, pa ostaje samo da se postavi.

Renovirane prostorije FK Sušica posle požara

Novi izgled dobile su i službene prostorije, koje su bile oštećene u požaru. Sve je uređeno tako da Sušica danas odaje utisak dobro organizovanog kluba, koji novu sezonu dočekuje u mnogo boljim uslovima.

Tekst i foto: M. Jovičić

1 thought on “Počele pripreme novog srpskoligaša Sušice (FOTO)

  1. U nasem fudbalu jedino klubovi koji imaju veze s kriminalcima ostvaruju nekakav uspeh. U Kragujevcu do sada nije toga bilo na ovako visokom nivu, ali izgleda da se ekipica iz Volpea bas osilila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *