Pletikosić treći na Kupu Srbije u Kragujevcu

U hali “Park“ održano je finale Kupa SSS u gađanju vazdušnim oružjem. Za Kragujevčane je najinteresantnije bilo nadmetanje seniora u gađanju vazdušnom puškom, disciplini u kojoj je trijumfovao Novosađanin Nemanja Mirosavljev sa 696,7, dok je drugi bio Dejan Pešić iz Pančeva sa 695,2, a treći član Čika Mate, Stevan Pletikosić sa 694,4 kruga. Inače, Pletikosić je imao najbolji rezultat u osnovnom delu od 597 krugova, imao vođstvo u finalu, sve do osmog hica, kojim je za njega, pogodio skromnih 8,4 kruga, dovoljno da rivali naprave preokret, što je u poslednja dva hica bilo nenadoknadivo.

Drugi kragujevački  predstavnik u kategoriji seniora, Milutin Stefanović zauzeo je sedmo mesto sa 687,2 kruga, dok je juniorki Čika Mate, Andreji Spasojević pripalo sedmo mesto sa 484,7 krugova.

Inače, finale Kupa bila je jedna od manifestacija, kojom je obeležena 130-godišnjica rada i postojanja kluba Čika Mata. Strelci ovog kluba su uvek bili u vrhu, ne samo naše zemlje, već i u znatno širim međunarodnim okvirima, uz podatak da je Stevan Pletikosić i apsolutni svetski rekorder. Upravo njemu, kao i treneru Aleksandru Paukoviću, pripala su specijalna priznanja povodom jubileja, koja im je uručio Dragan Milosavljević, predsednik kluba Čika Mata. Čelnik ovog, jednog od najuspešnijih kragujevačkih sportskih kolektiva, planove za budućnost vezuje prioritetno za izgradnju malokalibarskog strelišta, što bi, trebalo da se desi, tokom majskih svečanosti obeležavanja dana grada Kragujevca.

Već narednog vikenda, strelci Čika Mate biće na novom iskušenju, s obzirom da će brojna ekipa nastupiti na državnom prvenstvu u Kaću, nedaleko od Novog Sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti