Pletikosić „upucao“ titulu u Novom Sadu

Strelac kragujevačkog „Čika Mate“ Stevan Pletikosić okitio se zlatnom medaljom u gađanju MK puškom iz ležećeg stava (60 metaka) na državnom prvenstvu u Novom Sadu.

Prekaljeni streljački as i vlasnik olimpijske medalje iz Barselone trijumfovao je sa 621,2 pogođenih krugova. Iza sebe ostavio je Lazara Kovačevića (Jagodina 92) i mladog klupskog kolegu iz „Čika Mate“ Marka Ivanovića, dok je branilac titule Milutin Stefanović okončao takmičenje na četvrtoj poziciji.

Takođe, poseda „Čika Mate“ ubedljivo je osvojila i ekipnu titulu u ovoj disciplini.

Dobru formu Pletikosić će sigurno pokušati da pretvori u medalju na predstojećem Svetskom kupu u Rio de Žaneiru od 26. avgusta do 3. septembra, gde će zajedno sa još jedanaest strelaca reprezentovati našu državu.

„ČIKA MATI“ EKIPNO ZLATO I U TROSTAVU

Drugog dana državnog prvenstva u Novom Sadu održano je takmičenje u trostavu, na kome su strelci kragujevačkog „Čika Mate“ takođe pokazali vrsnu preciznost.

Milutin Stefanović osvojio je srebrnu medalju, dok je Stevanu Pletikosiću priprala bronza.

Zlatom se okitio Milenko Sebić iz beogradske „Crvene zvezde“, dok je branilac titule Stevan Jovanović završio na četvrtoj poziciji.

„Čika Mati“ je pripala još jedna titula u ekipnoj konkurenciji, što je znak apsolutne dominacije kragujevačkog kluba u državnim okvirima.

Foto: SSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *