KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Pionirska selekcija KK Radnički učesnik prestižnog međunarodnog turnira „Sofija kup“

Internacionalni košarkaški turnir za igrače do 15 godina starosti „Sofija kup“ održaće se od 11. do 13. marta u prestonici bugarske Sofiji. Na listi učesnika ovogodišnjeg turnira nalazi se i pionirska selekcija Košarkaškog kluba Radnički, predvođena trenerom Bojanom Erićem.

Nakon tri godine, najmlađi košarkaši Radničkog ponovo će nastupiti na ovom prestižnom međunarodnom FIBA turniru, gde će za rivale imati italijansku Stella Azzurru, Vardar iz Skoplja i domaću ekipu Buba basketa.

Prema rečima trenera pionirske selekcije Radničkog Bojana Erića, ovo je idealna prilika da se njegovi košarkaši „izmere“ u mečevima sa nekim od najboljih evropskih timova.

Turnir je veoma jakog kvaliteta. Pored domaćina turnira Bube basket i skopskog Vardara, tu je i najbolji tim Italije Stella Azzurra, koji je ujedno i glavni favorit za osvajanje prvog mesta. Nama će učešće na ovom turniru dosta značiti, s obzirom da ćemo posle dužeg vremena nastupiti u kompletnom sastavu. Neki naš cilj je da ove tri utakmice odigramo na što je moguće višem nivou i vratimo se iz Sofije sa vrednim iskustvo koje će nam dosta značiti za takmičenje u izuzetno jakoj domaćoj ligi – izjavio je Erić pred put u prestonicu Bugarske.

Košarkaši Radničkog turnir otvaraju u petak od 19 časova utakmicom protiv italijanske Stelle Azzurre. Dan kasnije od 17 časova Kragujevčani će odmeriti snage sa domaćinom turnira Buba basketom, dok će se poslednjeg turnirskog dana, u nedelju od 9 časova, sastati sa ekipom Vardara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *