KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Pioniri Radničkog 1923 vicešampioni Srbije

Pionirska selekcija Fudbalskog kluba Radnički 1923 osvojila je drugo mesto na završnom turniru prvenstva države, koji je igran na terenima Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Izabranici trenera Dušana Nikolića su nakon ubedljivog trijumfa nad niškim Radničkim u polufinalu (5:2), u odlučujućem duelu za titulu poraženi od vršnjaka iz beogradskog Partizana sa 0:6.

Foto: FK Radnički 1923

„Crno-beli“ mališani su već nakon prvog dela susreta imali prednost od tri gola, koja je nažalost bila nedostižna za dečake u crvenim dresovima.

I pored propuštene prilike da se okite titulom državnog prvaka, pioniri Radničkog 1923 su samim plasmanom u finale ostvarili jedan od najznačajnijih rezultata omladinske škole kluba sa „Čika Dače“ u poslednjih nekoliko godina.

Treba napomenuti da je ova generacija mladih fudbalera Radničkog 1923, nakon ubedljivo osvojenog prvog mesta u Šumadijsko-raškoj ligi, uspela da se domogne titule pionirskog prvaka Fudbalskog saveza Regiona Zapadne Srbije.

Kuriozitet je i to da je četa Dušana Nikolića doživela samo dva poraza u čitavoj sezoni, kao i da je na 34 odigrane utakmica postigla ukupno 175 golova, što je u proseku pet golova po utakmici.

Iz svega ovoga može se izvesti zaključak da klub sa „Čika Dače“ odavno nije imala ovako talentovanu generaciju mladih fudbalera u svojim redovima i da će se za ove dečake tek čuti u godinama koje dolaze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!