KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Perica Dimitrijević seniorski prvak države u rvanju

Rvač kragujevačkog Radničkog Perica Dimitrijević osvojio je titulu seniorskog prvaka Srbije u grčko-rimskom stilu rvanja na državnom prvenstvu u Subotici.

Dimitrijević je nastupio u katogoriji rvača do 63 kilograma, gde je na putu do zlatne medalje savladao Taipa Demirovića iz beogradskog Železničara, Stefana Anastasijevića iz Partizana i Jovana Simića iz Novog Sada. Kragujevčanin je sve tri borbe dobio prekidom i za manje od pola minuta.

Medalju sa državnog prvenstva u Subotici doneo je i rvač Kragujevca Nikola Simović, koji se oktio srebrom u kategoriji rvača do 87 kilograma. Nikoli je ovo bio debitantski nastup na državnom prvenstvu za seniore, tako da se od njega u budućnosti očekuju još bolji rezultati.

Nikola Simović (prvi sleva) na pobedničkom podijumu

Na ovom prvenstvu nastupili su još i Luka Vukadinović, Đorđe Milić i Nemanja Rakić iz Radničkog, kao i Aleksandar Simović, Lazar Barlov, Bojan i Ognjen Dončić, Maksim i Adam Marković iz Rvačkog kluba Kragujevac, koji nisu uspeli da se domognu neke od medalja.

Prvo mesto u konkurenciji klubova pripalo je zrenjaninskom Proleteru sa 145 bodova, drugo mesto zauzeo je beogradski Partizan sa 115, a treće domaćin takmičenja, subotički Spartak, sa dva boda manje u odnosu na crno-bele.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *