Perica Dimitrijević finišira pripreme za Svetski kup

Kragujevački rvač Perica Dimitrijević nalazi se Senti, gde zajedno sa kolegama iz nacionalnog tima Srbije privodi kraju pripreme za predstojeći Svetski kup, koji će se održati od 12. do 18. decembra u Beogradu.

Kao što je poznato, zbog situacije sa pandemijom koronavirusa koja je pogodila čitavu planetu, odlučeno je da se umesto planiranog Svetskog prvenstva održi takmičenje manjeg obima i u strogo kontrolisanim uslovima.

Tako će se na predstojećem Svetskom kupu, kao svojevrsnoj alternativi Svetskom prvenstvu, primeniti „balon sistem“, što znači da će svi učesnici biti izolovani tokom trajanja takmičenja. Takođe, svi rvači su obavezi da imaju negativan PCR nalaz na testiranju koje će biti obavljeno pred sam početak takmičenja.

Boje Srbije na ovom takmičenju braniće Kragujevčanin Perica Dimitrijević, član nemačkog bundesligaša Fehrenbaha i aktuelni prvak države u rvanju grčko-rimskim stilom do 63 kilograma.

Dimitrijević je trenutno stacioniran u Senti, gde zajedno sa svojim kolegama iz nacionalnog tima privodi kraju pripreme za predstojeću planetarnu smotru. Društvo na treninzima prave mu dvojica sugrađana, Nikola i Aleksandar Simović, koji imaju ulogu sparing partnera. Pored njih dvojice, sa našim reprezentativcima sparinguje i nekolicina francuskih rvača.

S obzirom da je zbog pandemije koronavirusa otkazan veći broj međunarodnih takmičenja u ovoj godini, uključujući tu i Bundes ligu, Dimitrijević nije imao previše prilika da testira svoju formu, ali je ubeđen da će na predstojećem Svetskom kupu ostaviti dobar utisak i uključiti se u borbu za neku od medalja.

Svetski kup biće održan od 12. do 18. decembra u halama 1 i 4 Beogradskog sajma, naravno, bez prisustva publike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *