KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Pehovi skrojili plasman Kragujevčanki

I pored brojnih pehova koji su ih pratili od početka sezone, rukometašice Radničkog su prvi deo prvenstvne trke okončale na solidnoj petoj poziciji, koja ih ostavlja u trci za gornji deo tabele.

Foto: SPD Radnički

Radnički je nakon više nego uspešne sezone, u kojoj je dogurao do finala plej-ofa, odlučio da u novu prvenstvenu trku uđe sa značajno podmlađenim igračkim kadrom. Ekipu su tokom letnje pauze napustile najiskusnije igračice, a umesto njih šansu su dobile devojke koje predstavljaju perspektivu kragujevačkog kluba i srpskog rukometa.

Nažalost, brojni problemi, najpre sa povredama, a potom i sa kovidom, neminovno su uticali na rezultate i plasman Kragujevčanki u protekloj polusezoni.

Imali smo dosta problema u igračkom kadru uzrokovanih korona virusom, bolestima i povredama baš u vreme tog tronedeljnog, ubitačnog odigravanja utakmica na svaka tri do četiri dana, što se u krajnjoj liniji i odrazilo na konačan plasman. U nekim susretima smo imali vođstvo sve do desetak minuta pred kraj, ali danak pomenutih teškoća je uzeo svoje – ocenjuje Rodoljub Kurandić, šef struke Radničkog, u intervjuu za sajt SPD Radnički.

Peto mesto na tabeli svakako nije u skladu sa inicijalnim očekivanjima u taboru vicešampiona države, ali je odraz trenutnih okolnosti u kojima se ekipa iz srca Šumadije našla u minulom delu sezone.

– Peto mesto na tabeli je naša trenutna realnosti i nemamo razloga da žalimo što nismo plasirani koju lestvicu više. Nastojaćemo da se što bolje spremimo za nastavak takmičenja i tvrdim da ćemo biti „tvrd orah“ svim protivnicima, kako u šampionatu, tako i u Kupu Srbije. Želja nam je da se ravnopravno nadmećemo sa svima, ali i da afirmišemo mlade igračice u potpunosti – dodaje Kurandić.

Rukometašice Radničkog su od ove sezone bogatije i za vredno evropsko iskustvo. Pobedom na evropskom debiju protiv švedskog Hursa u „SBB Jezeru“ Kragujevčanke su još jednom zadivile rukometnu javnost i pokazale da dobro „plivaju“ i u međunarodnim vodama.

Ostvarili smo i prvu, istorijsku pobedu u evropskim utakmicama, što je za naš mladi tim bilo značajno iskustvo. Upoznali smo stil i način funkcionisanja najvećih skandinavskih klubova i mišljenja sam da oni treba da nam budu reper i uzor u daljem radu – istakao je Kurandić.

Kompletan intervju sa šefom struke Radničkog možete pročitati na sajtu SPD Radnički.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.