Partizan iz Cerovca u Zoni „Morava“

Partizan-Cerovac

Završena je još jedna sezona u Prvoj gradskoj ligi. Na kraju je plasman u viši rang zasluženo obezbedio Partizan iz Cerovca, koji se od samog starta sezone izdvojio na prvom mestu prvenstvene tabele i tu ostao do kraja. Iz ovog ranga takmičenja ispao je OFK Bagremar, a novi član Prve gradske lige je Borac iz Drenovca.

Fudbaleri Partizana su se tako nakon dvogodišnje pauze vratili u Zonu „Morava“, ali je njihov nastup u ovom rangu ponovo pod znakom pitanja. Cerovčani su već jednom, 2008. godine, odustali od takmičenja u Zoni „Morava“ iz finansijskih razloga, a u klubu se nadaju da će uspeti da izbegnu takav epilog i naredne sezone.

„Kriza u zemlji zahvatila je i klubove. U prethodnih nekoliko godina tri puta smo osvajali prvo mesto u kragujevačkoj ligi i stekli status zonaša. Međutim, 2008. godine nismo imali sredstava da idemo u viši rang, ali smo 2010. godine smogli snage i dve godine proveli u Zoni „Morava“.

Posle dve sezone u Prvoj gradskoj ligi ponovo smo sada stekli pravo da se takmičimo u Zoni sa većinom gradskih klubova. Sada smo u situaciji da bez pomoći grada ne bismo mogli da pokrijemo velike trškove takmičenja. Zbog toga nam predstoje dogovori kako da nastavimo dalje. Situacija je teška, ali smo ponosni što imamo dobar tim, svoje igralište sa tribinama, uređene službene prostorije, arteski bunar… Ali, sami ne možemo u viši rang, u kojem su troškovi mnogo veći.“ – ističe prvi čovek Cerovčana Zoran Božinović, u izjavi za „Šumadija press“.

Ostaje da se u narednom periodu vidi kakava će biti sudbina Partizana. Naravno, drugi timovi su već „bacili oko“  na mesto u Zoni „Morava“, koje bi ostalo upražnjeno ako Cerovčani odustanu od takmičenja. Pogotovo je zainteresovan Arsenal, koji je formalno ispao iz Zone „Morava“, ali i drugoplasirani tim Prve gradske lige, ekipa Jadrana.

Foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *