KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Paraolimpijci kreću za Tokio iz Kragujevca

Završni deo priprema pred odlazak na Paraolimpijske igre u Tokiju srpski paraolimpijci obavili su u Kragujevcu, tačnije u Sportskom centru „Iskra“, gde je danas upriličena konferencija za medije uoči puta naše paraolimpijske delegacije u prestonicu Japana.

Foto: SPD Radnički

Prema rečima Zorana Mićovića, predsednika Paraolimpijskog komiteta Srbije, naši reprezentativci su u Kragujevcu imali najbolje moguće uslove da se na odgovarajući način pripreme za predstojeću Paraolimpijadu, gde će pokušati da nadmaše bilans osvojenih medalja sa prethodnih Igara u Riju.

Mogu reći da sam prezadovoljan načinom na koji smo ugošćeni i svim pogodnostima koje smo imali na raspolaganju ovde u „Iskri“. Svi sportisti su zdravi i spremni da našoj zemlji donesu što je moguće više medalja na ovom najvećem planetarnom takmičenju. Razlog za optimizam nam pružaju odlični rezultati naših paraolimpijaca u pripremnom periodu, što nam uliva nadu da će bilans od devet osvojenih medalja iz Rija biti nadmašen. Zahvalio bih se ovom prilikom Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije na podršci paraolimpijskom sportu, kao i Gradu Kragujevcu i ljudima iz Sportskog centra „Iskra“ na izuzetnom tretmanu i gostoprimstvu – izjavio je Mićović.

Jedan od glavnih aduta Srbije na predstojećim Paraolimpijskim igrama biće Kragujevčanin Dragan Ristić, višestruki evropski i svetski šampion u parastreljaštvu, koji će u Tokiju pokušati da se domogne svoje prve paraolimpijske medalje u karijeri.

Moja očekivanja i cilj na predstojećoj Paraolimpijadi su ulazak u finale i borba za medalju. Da li će se to ostvariti, zavisi od mnogo faktora. Pandemija je ostavila traga na parastreljaštvo, nedostajala su velika takmičenja, tako da ne znam u kakvoj su formi glavni rivali i pretendenti za najviši plasman. U svakom slučaju, mislim da sam spreman za ovo takmičenje i iskreno se nadam da ću konačno uspeti da kompletiram svoju trofejnu kolekciju paraolimpijskom medaljom, što bi bila neka kruna moje dvanaestogodišnje karijere – poručio je Ristić.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović izrazio je zadovoljstvo što je grad Kragujevac imao priliku da ugosti srpske paraolimpijce, kojima je poželeo puno uspeha na predstojećoj Paraolimpijadi.

– Ponosni smo što je Paraolimpijski komitet Srbije izabrao Kragujevac kao bazu za treninge i pripreme naših paraolimpijaca. To je još jedan dokaz da je Kragujevac prepoznat kao regionalni sportski centar i grad sporta, koji ima kapaciteta za kvalitetne sportske pripreme paraolimpijaca – napomenuo je Stevović.

Paraolimpijske igre u Tokiju biće održane u periodu od od 24. avgusta do 5. septembra. Srbiju će predstavljati dvadeset sportista, koji će se nadmetati u šest različitih disciplina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *