OK Radnički predstavio četvoricu novajlija

Odbojkaški klub Radnički organizovao je promociju četvorice novih igrača, koji su tokom letnje pauze pojačali redove nekadašnjeg prvaka države. U pitanju su dizači Milan Jovanović i Miloš Trivunić, srednji bloker Vuk Milutinović i primač servisa Srećko Ristić. Radi se o igračima koji imaju kvalitet neophodan Radničkom, kako bi se uključio u borbu za oba domaća trofeja.

Nekadašnji šampion države je još u maju započeo proces sklapanja tima za novu takmičarsku sezonu. Nakon kapitalnog pojačanja na poziciji korektora Vladimira Jekića, kragujevački klub je dogovorio saradnju sa još četvoricom novih igrača.

Najveće promene Radnički je pretrpeo na poziciji dizača. Umesto Nemanje Stefanovića i Nikole Veljovića, kojima je istekao ugovor na kraju prošle sezone, u klub su stigli Milan Jovanović i Miloš Trivunić, dva mlada igrača sa značajnim internacionalnim iskustvom.

Životna i sportska priča Milana Jovanovića je veoma zanimljiva. Kao petogodišnjak, zajedno sa porodicom napustio je rodnu Sremsku Mitrovicu i otisnuo se u daleku Španiju, gde je na nagovor starije sestre, inače odbojkašice, krenuo da trenira odbojku. Dve sezone nosio je dres Kahasola iz Sevilje, a potom se preselio u Teruel, sa kojim je osvojio dve titule prvaka Španije. I evo ga sada ponovo u Srbiji, u srcu Šumadije, nošen željom da se dokaže u svojoj rodnoj zemlji.

Milan Jovanović

– Imao sam veliku želju da igram u Srbiji, jednoj od najvećih odbojkaških nacija na svetu, u čemu sam imao i veliku podršku porodice. O Radničkom sam čuo dosta lepih reči. U mom bivšem klubu Teruelu su mi rekli da su se sa Radničkim sastajali u Ligi šampiona, što je samo po sebi znak da se radi o jednom poznatom klubu sa velikom tradicijom i međunarodnom reputacijom. – pojasnio je razloge svog dolaska u Kragujevac Milan Jovanović.

I Jovanovićev kolega na poziciji dizača Miloš Trivunić značajan deo svog života i karijere proveo je u inostranstvu, tačnije Sjedinjenim Američkim Državama. Nekadašnji đak Vojvodine otisnuo se „preko bare“ sa željom da studira, a u Srbiju ga je vratila ljubav prema odbojci.

Miloš Trivunić

– Nakon završenih studija u Americi, shvatio sam da je odbojka sport kojim želim da nastavim da se bavim, pa sam se vratio u Srbiju, gde sam igrao za Ribnicu i Niš, pre nego što je stigao poziv Radničkog. – zbori 25-godišnji Novosađanin, koji je sa ekipom Park univerziteta Pirats uspeo da osvoji titulu u američkoj NAIA studentskoj ligi i ujedno se okitio laskavim priznanjem najboljeg dizača takmičenja.

Iza Trivunića je zavidno internacionalno iskustvo, koje će pokušati da implementira u novu sredinu, kako bi pomogao ekipi Radničkog u ostvarenju što boljih rezultata naredne sezone.

Navijači mogu očekivati pre svega dobru odbojku. Imamo izuzetno fizički spremnu ekipu, koja može da odgovori zacrtanim ciljevima. – dodao je novi dizač Kragujevčana.

Pored mladosti, jednoj ekipi koja pretenduje na visok plasman potrebno je i iskustvo, a naročito igrači koji znaju kako se osvajaju trofeji. U taj profil definitivno se uklapa srednji bloker Vuk Milutinović, čovek koji je tokom osam sezona provedenih u beogradskoj Crvenoj zvezdi osvojio čak četrnaest trofeja. Oprobao se i van granica Srbije, u susednoj Rumuniji, gde je igrao za Dinamo iz Bukurešta, a poslednja stanica bila mu je ekipa Novog Pazara.

Vuk Milutinović

– Za mene je prelazak u klub sa takvom tradicijom poput Radničkog još jedan veliki izazov u karijeri. Mislim da ova ekipa ima igrački kvalitet da napravi dobar rezultat. Sigurno da ćemo ići na pobedu u svakoj utakmici i iskreno se nadam da ćemo publici u Kragujevcu pružiti dosta razloga za radost u novoj sezoni. – poručio je u optimističnom tonu Milutinović.

Za sada poslednje pojačanje Kragujevčana u ovom prelaznom roku jeste Srećko Ristić, iskusni primač servisa sa bogatom karijerom koja broji desetak klubova. Ristić ističe da su se njegovi lični motivi i ambicije kluba poklopile, pa je na kraju, na obostranu radost, došlo do saradnje.

Srećko Ristić

– Imamo veliku želju da napravimo još bolji rezultat nego što je to učinila prošlogodišnja ekipa, koja je osvojila peto mesto u Super ligi i igrala finale Kupa Srbije. Smatram da je ovo vrlo kvalitena ekipa za naše uslove i ono što je jako bitno, imamo dosta igrača koji znaju kako se osvajaju trofeji, što može da bude presudno u ključnim utakmicama. – prokomentarisao je Ristić.

Odbojkaši Radničkog treniraće u Kragujevcu do 19. septembra, kada se sele u Maribor na završni deo priprema. U planu je i odigravanje nekoliko turnira tokom septembra, kako bi ekipa što spremnije dočekala početak oktobra i start nove sezone u BPŠ Super ligi Srbije.

M. Pasuljević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *