OK Radnički jači za tri nova igrača

Odbojkaški klub Radnički uveliko radi na jačanju igračkog kadra za narednu sezonu, a u skladu sa visokim takmičarskim ambicijama. Nakon dolaska iskusnog korektora Vladimira Jekića, Kragujevčani su dogovorili saradnju sa još trojicom novih igrača, tehničarima Milanom Jovanovićem i Milošem Trivunićem, kao i srednjim blokerom Vukom Milutinovićem.

22-godišnji Jovanović u Radnički stiže iz španskog Teruela, sa kojim je osvojio triplu krunu u sezoni 2017/18 (prvenstvo Španije, Kup i Superkup). Pre Teruela, Jovanović je nosio dres još jedne španske ekipe Kahasola.

Miloš Trivunić je prošao mlađe kateogrije OK Vojvodina, pre nego što se otisnuo na studije u Ameriku. Tamo je bio glavna karika u ekipi Park univerziteta Pirats sa kojom je uspeo da osvoji titulu u američkoj NAIA studentskoj ligi, pri čemu je izabran i za najboljeg tehničara završnog turnira. Po povratku u Srbiju, ovaj 25-godišnji Novosađanin je nastupao za kraljevačku Ribnicu i Niš.

Konačno, Vuk Milutinović je veliko pojačanje za Radnički na poziciji srednjeg blokera. Milutinović se afirmisao igrajući za Crvenu zvezdu, u kojoj je proveo 8 sezona i osvojio ukupno 14 trofeja, što ga čini najtrofejnijim igračem u istoriji beogradskog kluba. Po odlasku iz Crvene zvezde, 28-godišnji srednji bloker proveo je 12 meseci u Dinamu iz Bukurešta, a potom se vratio u Srbiju, u ekipu Novog Pazara.

Milutinović će na poziciji srednjaka imati konkurenciju u Nikoli Goiću, koji je produžio saradnju sa kragujevačkim klubom. U međuvremenu, ugovori su istekli kapitenu Nemanji Stevanoviću, tehničarima Veljoviću i Stefanoviću, kao i korektoru Uglješi Iliću.

Radnički će pripreme za novu sezonu započeti u avgustu, a takmičenje u BPŠ Super ligi Srbije startuje 4. oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *