Ognjen Milić i Ena Ilić u izboru za najbolje mlade srpske tenisere u 2020. godini

Mladi kragujevački teniseri Ognjen Milić i Ena Ilić nominovani su za najbolje igrače u svojim uzrasnim kategorijama, u izboru koji organizuju Teniska akademija Tipsarević i redakcija specijalizovanog teniskog portala „Mali igrači“.

Ognjen Milić je jedan od glavnih favorita u izboru najboljih tenisera do 14 godina starosti. Mladi Kragujevčanin je u protekloj godini osvojio Letnje prvenstvo Srbije, dok je na Dvoranskom prvenstvu države dogurao do četvrtfinala.

Ono što ga bez sumnje izdvaja u odnosu na konkurente jesu tri titule u singlu na Tennis Europe U-14 turnirima – Podgorica Open, Rio Verde Cup i Čačak Open. Pored te tri titule, Milić iza sebe ima još tri evropska finala u singlu i isto toliko u dubl konkurenciji.

Milić je bio član reprezentacije Srbije koja je zauzela sedmo mesto u kvalifikacijama za Tennis Europe Winter Cup u Italiji, dok je sa svojim klubom TK Dril iz Beograda osvojio titulu ekipnog prvaka Srbije.

Među nominovanima za najbolju teniserku do 10 godina starosti opravdano se našla članica kragujevačke Pume Ena Ilić. Ova mlada teniserka, kojoj mnogi teniski stručnjaci predviđaju uspešnu karijeru, u protekloj godini je osvojila tri veoma jaka domaća turnira: OP Beograda, OP Niša i OP Ćuprije.

Među značajnije rezultate koje je mlada kragujevačka teniserka ostvarila u minuloj godini, svakako treba izdvojiti plasman u polufinale međunarodnog turnira „Teniske nade“ u Beogradu. Ena Ilić je i članica „Kluba 750“ na Evolution listi dostignuća za zeleni nivo, gde trenutno zauzima visoko četvrto mesto.

U glasanju za najbolje mlade tenisere učestvuje grupa od deset nacionalnih teniskih trenera, kao i posetioci sajta maliigrači.rs, koji mogu glasati putem ankete na samom sajtu.

Rezultati glasanja biće saopšteni na Božić, 7. januara, kada će se proglasati najbolji igrači po uzrasnim kategorijama.

Ceremonija dodele nagrada pobednicama ovog izbora biće upriličena tokom februara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *