Održano Omladinsko prvenstvo Srbije u šahu

omladinsko2015_sl07

Hotel „Euro gaj“, nadomak Knića, bio je prethodnih dana stecište Omladinskog prvenstva Srbije u šahu. U konkurenciji omladinaca pobedu je odneo trinaestogodišnji Beograđanin Velimir Ivić, dok je kod devojaka trijumfovala Teodora Injac, inače svetska školska prvakinja u ubrzanom šahu.

Iako nije smatran za jednog od favorita pre početka turnira, Ivić je veoma zrelom igrom, naročito u partijama sa direktnim konkurentima za vrh tabele, uspeo da dođe do prvog mesta i pored nešto slabijeg starta.

Izuzetno napeto bilo je u konkurenciji devojaka, budući da je pitanje pobednika rešeno u poslednjem kolu. Prošlogodišnja pobednica Jovana Milošević je porazom u partiji sa Jovanom Milljković propustila priliku da odbrani titulu, što je iskoristila Teodora Injac i sa pola boda prednosti stigla do pehara.

Kada su u pitanju kragujevački šahisti, dosta se očekivalo od Nikole Radovanovića koji je neočekivano podbacio i na kraju zauzeo tek četvrto mesto, iako je po rejtingu bio prvi favorit prvenstva. Braća Radović, Luka i Janko, turnir su završili u sredini tabele. Luka je bio šesti, a Janko sedmi.

Foto: ŠSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti