KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Održano dvanaesto kolo regionalne lige Bokserskog saveza Šumadije

boksU organizaciji Bokserskog kluba „Radnički“, proteklog vikenda u Kragujevcu održano je poslednje, dvanaesto kolo regionalne lige Bokserskog saveza Šumadije. Tom prilikom obeležena je i 76-godišnjica postojanja kragujevačkog kluba, koji je tokom svoje slavne istorije osvojio pregršt trofeja i iznedrio veliki broj kvalitetnih boraca.

Pored takmičara iz Srbije, učestvovali su i bokseri iz Crne Gore, a više od 500 ljudi u „Jezeru“ moglo je da uživa u zaista kvalitetnim borbama.

Pre zvaničnog početka mečeva, dodeljena su priznanja legendarnom Slavku Sorgiću, počasnom predsedniku Radničkog, kao i Mirku Puzoviću i Milivoju Labudoviću, osvajačima evropskih i svetskih medalja. Specijalna priznanja uručena su i Bokserskom savezu Šumadije, kao i Miodragu Perunoviću za izuzetne rezultate u ovoj plemenitoj veštini.

Kragujevački takmičari ostvarili su zavidne rezultate. Najuspešniji su bili bokseri „Radničkog“ i „Lukača“ sa po dve pobede. Aleksandar Jovanović iz „Radničkog“ trijumfovao je u juniorskoj konkurenciji (do 50 kg), a njegov klupski kolega Dejan Dašić je u najboljoj borbi programa bio bolji od Miloša Terzića iz „Trstenika“. Novica Jovanović iz BK „Lukač“ pobedio je u konkurenciji juniora do 64 kg, dok je četrnaestogodišnji Nikola Perović nokautirao svog kolegu iz „Lukača“ Nektarijevića, u borbi školaraca do 65 kg.

Odlično je boksovao i mladi Petar Mraović, član Bokserskog kluba „Kragujevac“, koji je u kategoriji školaraca do 48 kg savladao Živkovića iz „14. oktobra“.

Titulu najboljeg u generalnom plasmanu posle dvanaest kola poneo je upravo kragujevački „Radnički“. Drugo mesto pripalo je „Miksu“ iz Prijepolja, a treće Bokserskom klubu „Lukač“ iz Kragujevca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *