Odličan početak sezone za bicikliste Radničkog

Biciklisti Radničkog odlično su startovali u novoj takmičarskoj sezoni. Pored standardno dobrih rezultata u mlađim kategorijama, pozitivno su iznenadili i takmičari u seniorskoj konkurenciji.

PRIJATNO IZNENADILA: Marijana Urošević
(Foto: BK Radnički)

Na prvom MTB kupu u sezoni, na stazi Lipovača u Šidu, senior Dušan Kostović je u konkurenciji osam takmičara zauzeo odlično drugo mesto iza višestrukog prvaka države i reprezentativca Aleksandra Romana, dok je Nikola Gvozdenović završio na petoj poziciji. U ekipnom plasmanu, Radnički je osvojio drugo mesto.

Marijana Urošević trijumfovala je u konkurenciji seniorki, dok su Aleksandar Marić i Predrag Pejović osvojili ekipno prvo mesto u kategoriji mastersa. Pojedinačno, Marić je bio drugi, a Pejović sedmi.

Biciklisti Radničkog su potom uzeli učešće i na prvom drumskom Kupu Srbije, koji je vožen na stazi Beranovac pored Kraljeva. Seniorka Marijana Urošević ponovo je prijatno iznenadila osvajanjem drugog mesta.

Na drugom drumskom Kupu Srbije, koji je vožen u Somboru, seniori Radničkog ponovo su briljirali. Nikola Gvozdenović je zauzeo drugo mesto u konkurenciji seniora, a za mesto na podijumu ponovo se izborila Marijana Urošević, koja je ovoga puta osvojila bronzu, ali je zato izbila na prvo mesto u generalnom plasmanu seniorki.

– Prijatno sam iznenađen Marijaninom posvećenošću i borbenošću, koju pokazuje kako na treningu, tako i na trkama. Marijana je pre svega odličan student biologije na kragujevačkom PMF-u sa prosečnom ocenom 9, a kako vidimo i dobra sportistkinja. Takmičarskim biciklizmom se bavi tek šest meseci, ima odveženih par breveta (ne takmičarske maratonske vožnje od 200 do 300 km u danu), pa nam je bilo potrebno par meseci da otklonimo greške u vožnji tipične za „brevetaše“. Na predlog iskusnog „brevetaša“ Bratislava Stamenkovića – Brace, Marijana je došla u naš klub i krenula da radi po planu, a rezultati su već vidljivi. Ima dosta mesta za napredak, veoma je mlada, budući da ima tek 22 godine, pa od nje u budućnosti možemo očekivati još dosta lepih rezultata. – referiše prvi čovek Radničkog Aleksandar Marić.

BICIKLISTIMA CIKLEMANIJE DVE BRONZE
NA „PANTELEJ TROFEJU“

Foto: BK Cyclemania

Na stazi Kamenički Vis kraj Niša održana je treća trka MTB Kupa Srbije, pod nazivom „Pantelej Trofej“, na kojoj je učestvovalo šest takmičara kragujevačke Ciklemanije.

Najbolje rezultate ostvarili su mlađi poletarci Veljko Slavković i Ksenija Veljković, koji su se okitili bronzanim medaljama.

U konkurenciji poletaraca Viktor Slavković zauzeo je deveto, a Stefan Veljković dvanaesto mesto. Marko Praštalo je u trci kadeta završio na četvrtoj poziciji, dok je masters Zoran Živković zauzeo osmo mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *