KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ode i Petković

Talentovani odbojkaš Dušan Petković prešao je u redove Crvene zvezde. On više nije član šampiona Srbije kragujevačkog Radničkog. Prešao je u beogradske crveno – bele kao slobodan igrač i potpisao četvorogodišnji ugovor.
U Kragujevac je stigao prošle sezone kada ga je doveo trener Slobodan Kovač. Na juniorskom prvenstvu Srbije bio je proglašen za najboljeg igrača a uvršten je i na spisak kadetske reprezentacije Srbije koja će učestvovati na Olimpijskim igrama mladih.

I pored dobrih igara u dresu Radničkog uprava izgleda nije bila zadovoljna pa nije na vreme potpisala ugovor sa mladim primačem/korektorom. Petković kaže da mu nije bilo lako da odluči ali je ipak razmotrio situaciju i procenio da će lakše da napreduje u Zvezdi.

Prema ugovoru koji je imao sa Radničkim trebalo je da kada napuni 18.godina potpiše četvorogodišnju saradnju ali do toga nije došlo.

Dušan Petković (četvrti s'desna na levo)

„Kada sam postao punoletan došao sam sa ocem da potpišem ugovor. Međutim, tadašnji predsednik kluba Miroslav Stojanović imao je preče obaveze pa nije došao da završimo posao. Imali smo sedam dana da potpišemo, a kada je taj rok istekao postao sam slobodan igrač. Nisam hteo da pravim skandal, iako smo moj otac i ja bili vrlo povređeni i nezadovoljni odnosom odgovornih u klubu prema meni“, rekao je Petković.

„Prema propisima saveza mogao sam da biram gde ću da nastavim karijeru. Čekao sam ponudu Radničkog, ali je na moju odluku uticalo i to što klub još uvek nije doveo novog trenera. Odlučio sam se za Zvezdu koja je bila konkretnija“.

Jedan od razloga bilo je i loš smeštaj u Kragujevcu.

„Tražio sam samo uslove za život dostojne čoveka. Tinjalo je nezadovoljstvo još od tada, a rešenje se uvek odlagalo za sledeću nedelju. Kada sam se požalio zaprećeno mi je suspenzijom. Jedini koji su imali sluha za moje probleme bili su trener Kovač i sportski direktor Zagorac“.

Petković podjednako dobro igra i na poziciji primača i korektora.

„Moja želja je da igram korektora. Ne želim da zapostavim prijem, ali smatram da bih se bolje snašao na poziciji korektora. Vrlo mi je bitno daigram, a smatram da ću u ‘crveno-belom’ dresu imati priliku za to. Trudiću se da što više napredujem, ambicije su uvek usmerene ka trofeijima“, završio je talentovani odbojkaš.

Izvor: www.kgsport.info
www.zurnal.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *