KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Odbojkaši Radničkog otputovali u Tursku

Odbojkaši Radničkog otputovali su u prestonicu Turske Ankaru, gde ih u periodu od 25. do 27. septembra očekuje učešće na Balkanskom kupu. Pored kragujevačkog kluba, na ovom turniru igraće još i turski Halkbank i grčka Kifisija, a pobednik ovog takmičenja stiče pravo nastupa u CEV kupu.

Foto: SPD Radnički

Za Kragujevčane je ovo prvi izlazak na međunarodnu scenu još od 2014. godine i prilika da se „izmere“ u mečevima sa renomiranim evropskim ekipama, kao što je turski Halkbank, prošlogodišnji osvajač Balkanskog kupa i redovni učesnik Lige šampiona.

Idemo na jak turnir, koji će našoj ekipi pomoći da podigne formu pred početak prvenstva. Zadovoljan sam zalaganjem svih igrača u pripremnom periodu, a kontrolne utakmice koje smo odigrali ulivaju nam sigurnost pred nastup na Balkanskom kupu. Svesni smo da ćemo naspram sebe imati dve izuzetno kvalitetne ekipe sa dobrim budžetima i velikim brojem stranih igrača u svojim redovima. Tu pre svega mislim na ekipu Halkbanka, koja je i prvi favorit turnira. Naša je obaveza da pružimo svoj maksimum i pokušamo da ovaj turnir odigramo sa dobrom energijom, pa ćemo videti koliki su nam krajnji dometi – poručio je pred put u Tursku trener odbojkaša Radničkog Dragan Kobiljski.

Radnički je tokom leta pretrpeo ozbiljne promene u svom igračkom sastavu. Šumadinci su doveli nekoliko ozbljnih pojačanja, a među najzvučnijim je svakako aktuelni reprezentativac Srbije Neven Majstorović, koji se nedavno priključio ekipi nakon nastupa na Evropskom prvenstvu, na kome je naša selekcija zauzela četvrto mesto.

Nismo imali priliku da se detaljnije upoznamo sa protivničkim ekipama. Halkbank je svakako glavni favorit za osvajanje turnira. Imaju veliki broj kvalitetnih igrača, što iz Turske, što iz inostranstva. Moćna su ekipa koja gaji velike ambicije u Evropi. Što se tiče Grka, oni su nepoznanica za nas, ali ono što je najvažnije to je da gledamo isključivo sebe i da se potrudimo da ovaj turnir odigramo na najvišem mogućem nivou – izneo je svoja očekivanja Majstorović.

Kragujevčani turnir otvaraju u subotu, 25. septembra, od 15 časova utakmicom sa grčkom Kifisijom. Dan kasnije, u nedelju, 26. septembra, od 17.30 časova odbojkaši Radničkog igraju protiv turskog Halkbanka.

Turnir zatvara duel Halkbanka i Kifisije, koji je na programu u ponedeljak, 27. septembra, od 14 časova.

Sve utakmice sa turnira u Ankari moguće je pratiti na YouTube kanalu turske odbojkaške federacije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.