Odbojkaši Radničkog krenuli sa pripremama za novu sezonu

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog otpočeli su proces priprema za novu takmičarsku sezonu. Nekadašnji prvak države je tokom prethodna dva meseca uspeo da oformi kostur ekipe, koja će pokušati da odgovori očekivanjima navijača i umeša se u borbu za oba domaća trofeja.

Uprava OK Radnički je još u maju povukla prve poteze u pravcu sklapanja tima za novu takmičarsku sezonu. Tada je, podsetimo, predstavljen novi trener Ivan Blagojević, koji se proslavio vodeći selekciju Iraka, kao i kapitalno pojačanje na poziciji korektora Vladimir Jekić.

U međuvremenu, kragujevački klub je angažovao još nekolicinu igrača na deficitarnim pozicijama i maltene već u junu kompletirao tim.

Sada je došao trenutak da ova ekipa Radničkog krene polako da brusi formu za novu sezonu, koja startuje početkom oktobra. Trener Blagojević otkrio nam je sve detalje vezane za plan i program priprema.

– Mi smo sa pripremama zvanično krenuli 29. jula. Moram naglasiti da su igrači aktivno trenirali tokom maja i juna, tako da su svi došli delimično spremni na početak priprema. Prva nedelja služiće nam uglavnom za obavljanje određenih testiranja, a potom krećemo sa nešto ozbiljnijim intezitetom rada. – rekao je Blagojević.

VISOKE AMBICIJE U NOVOJ SEZONI: Ivan Blagojević

Odbojkaši Radničkog treniraće u Kragujevcu do 20. septembra, kada se sele u Sloveniju, tačnije Maribor, gde će obaviti završni deo priprema pred sam početak nove sezone. Planirano je i učešće na nekoliko turnira.

– Imaćemo dva turnira tokom septembra u Kragujevcu. Za sada smo poslali pozivnice na adrese nekolicine klubova, među kojima su Budvanska rivijera, Vardar iz Makedonije i bugarski Levski, tako da čekamo njihov odgovor. Takođe, tokom priprema u Sloveniji očekuje nas učešće na još jednom turniru, koji će verovatno biti odigran u Ljubljani. – otkriva trener Radničkog.

Što se igračkog kadra tiče, Blagojević podvlači da je kostur ekipe već formiran, ali i da je u planu dovođenje još jednog igrača na poziciji primača. Jasno je da sa jednim ovako ozbiljnim sistemom rada i kvalitetnim timom, Radnički može da računa na dobre rezultate u novoj sezoni, iako će konkurencija po svemu sudeći biti žestoka.

Sigurno da ćemo u nastupajućoj sezoni imati visoke ambicije, iako smo svesni toga da će liga biti izuzetno kvalitetna i ujednačena. Pored Vojvodine, koja je po svim uslovima iznad svih ekipa u ligi, i Zvezde koja ima uigranu ekipu, tu je sigurno još jedno šest-sedam ekipa koje će participirati u borbi za gornji deo tabele. Situacija je takva da svi prate konkurenciju i pokušavaju da se u skladu sa tim pojačaju, tako da nas očekuje vrlo jaka i zanimljiva liga. – apostrofirao je Blagojević.

Radnički je tokom letnje pauze angažovao dvojicu novih dizača. Jedan od njih, Milan Jovanović, igrač je sa veoma interesantnom karijerom, koji dobro zna kako se osvajaju trofeji.

ZNA KAKO SE OSVAJAJU TROFEJI: Milan Jovanović

– Ja sam se kao petogodišnjak preselio iz Srbije u Španiju, gde sam i počeo da igram odbojku. Bio sam član Sevilje dve godine, a zatim sam bio deo ekipe Teruela, koja je dve godine zaredom osvajala špansku ligu. – predstavio se našim čitaocima novi dizač Radničkog.

Iako je u Kragujevcu svega mesec dana, Jovanović se vrlo brzo i lako uklopio u novu sredinu.

– Prvi utisci su zaista sjajni. Sve mi se sviđa, počev od atmosfere u ekipi, preko organizacije kluba, pa do samog grada Kragujevca. Mislim da imamo jako kvalitetnu ekipu, koja može da se umeša u borbu za trofeje. – smatra Jovanović.

M. Pasuljević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *