KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Novi korektor Kragujevčana priželjkuje trofeje

Odbojkaši Radničkog uveliko se pripremaju za novu takmičarsku sezonu, čiji je početak planiran za polovinu septembra. Tokom leta Kragujevčani su popunili svoje redove kvalitetnim pojačanjima, a jedno od svakako najzvučnijih je 28-godišnji korektor Irfan Hamzagić, koji je za sajt SPD Radnički govorio o svojim prvim impresijama po dolasku u Kragujevac, kao i o ambicijama njegovog novog kluba u predstojećoj sezoni.

Foto: SPD Radnički

Ubojiti korektor je ovdašnjim ljubiteljima odbojke najviše ostao u sećanju kao „udarna igla“ ekipe Novog Pazara, koja je u dva navrata stizala do trofeja u Kupu Srbije. Pored popularnih „plavih“, Hamzagić je ostavio značajan trag i u klubovima van granica Srbije, kao što su podgorička Budućnost, Budva, turski Torul Genčlik, francuski Kan i nemački Eltman.

U Radnički je stigao sa željom da pomogne klubu u ostvarivanju najviših ciljeva.

Kao što sam već nekoliko puta napomenuo, ambicije i ciljevi Radničkog se poklapaju sa onim zbog čega bih ja ostao u Srbiji. Nadam se da ćemo na kraju sezone svi biti zadovoljni ostvarenim učinkom – ističe Hamzagić.

Novi korektor Kragujevčana hvali atmosferu u ekipi, a posebno mu je drago što će ponovo imati priliku da sarađuje sa svojim nekadašnjim saigračima iz Novog Pazara, Srećkom Ristićem i Dušanom Loparom.

Atmosfera u klubu i ekipi je na visokom nivou i ja sam zaista prezadovoljan svime viđenim. Drago mi je što su tu Srećko Ristić i Dušan Lopar, igrači sa kojima sam delio teren u Novom Pazaru, i to kada je ovaj klub ostvarivao sjajne rezultate i uzimao trofeje. Iskreno se nadam da ćemo nešto slično ponoviti i u dresu Radničkog – priželjkuje Hamzagić.

Kao neko ko zna kako se osvajaju trofeji, Hamzagić će sigurno biti značajan faktor u ekipi Radničkog, koja u narednoj sezoni ima ozbiljne takmičarske pretenzije.

– Ne volim da obećavam puno, ali ono što je sigurno, to je da ću u svakoj utakmici nastojati da pružim svoj maksimum. Nadam se da će se situacija sa virusom smiriti i da će navijači biti u prilici da nam pruže podršku kada to bude bilo najpotrebnije – dodaje sjajni korektor.

DISCIPLINA I ODRICANJE

Kao i svaki drugi sport, i odbojka zahteva puno odricanja zarad ispunjenja profesionalnih obaveza. Zbog toga je neophodno razumevanje i podrška porodice i prijatelja, kako bi se karijera jednog sportiste kretala u željenom pravcu.

– Istina, potrebno je puno odricanja. U vreme kada se moje društvo kupalo na moru ili išlo na skijanje, ja sam trenirao i razmišljao o utakmicama. Pored toga, malo vremena sam proveo sa svojom porodicom tokom ovih dugih trinaest godina karijere, ali svakako da ovaj sport ima i svoje lepe strane. Obišao sam jako puno gradova, što u Srbiji, što u inostranstvu, a to sigurno ne bi bio slučaj da nisam sportista. Takođe, ono što najvise volim u sportu, to je disciplina, koja vremenom postane rutina i koja je od važnosti ne samo za sport, već i za život generalno – konstatuje Hamzagić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!