Novi korektor Kragujevčana priželjkuje trofeje

Odbojkaši Radničkog uveliko se pripremaju za novu takmičarsku sezonu, čiji je početak planiran za polovinu septembra. Tokom leta Kragujevčani su popunili svoje redove kvalitetnim pojačanjima, a jedno od svakako najzvučnijih je 28-godišnji korektor Irfan Hamzagić, koji je za sajt SPD Radnički govorio o svojim prvim impresijama po dolasku u Kragujevac, kao i o ambicijama njegovog novog kluba u predstojećoj sezoni.

Foto: SPD Radnički

Ubojiti korektor je ovdašnjim ljubiteljima odbojke najviše ostao u sećanju kao „udarna igla“ ekipe Novog Pazara, koja je u dva navrata stizala do trofeja u Kupu Srbije. Pored popularnih „plavih“, Hamzagić je ostavio značajan trag i u klubovima van granica Srbije, kao što su podgorička Budućnost, Budva, turski Torul Genčlik, francuski Kan i nemački Eltman.

U Radnički je stigao sa željom da pomogne klubu u ostvarivanju najviših ciljeva.

Kao što sam već nekoliko puta napomenuo, ambicije i ciljevi Radničkog se poklapaju sa onim zbog čega bih ja ostao u Srbiji. Nadam se da ćemo na kraju sezone svi biti zadovoljni ostvarenim učinkom – ističe Hamzagić.

Novi korektor Kragujevčana hvali atmosferu u ekipi, a posebno mu je drago što će ponovo imati priliku da sarađuje sa svojim nekadašnjim saigračima iz Novog Pazara, Srećkom Ristićem i Dušanom Loparom.

Atmosfera u klubu i ekipi je na visokom nivou i ja sam zaista prezadovoljan svime viđenim. Drago mi je što su tu Srećko Ristić i Dušan Lopar, igrači sa kojima sam delio teren u Novom Pazaru, i to kada je ovaj klub ostvarivao sjajne rezultate i uzimao trofeje. Iskreno se nadam da ćemo nešto slično ponoviti i u dresu Radničkog – priželjkuje Hamzagić.

Kao neko ko zna kako se osvajaju trofeji, Hamzagić će sigurno biti značajan faktor u ekipi Radničkog, koja u narednoj sezoni ima ozbiljne takmičarske pretenzije.

– Ne volim da obećavam puno, ali ono što je sigurno, to je da ću u svakoj utakmici nastojati da pružim svoj maksimum. Nadam se da će se situacija sa virusom smiriti i da će navijači biti u prilici da nam pruže podršku kada to bude bilo najpotrebnije – dodaje sjajni korektor.

DISCIPLINA I ODRICANJE

Kao i svaki drugi sport, i odbojka zahteva puno odricanja zarad ispunjenja profesionalnih obaveza. Zbog toga je neophodno razumevanje i podrška porodice i prijatelja, kako bi se karijera jednog sportiste kretala u željenom pravcu.

– Istina, potrebno je puno odricanja. U vreme kada se moje društvo kupalo na moru ili išlo na skijanje, ja sam trenirao i razmišljao o utakmicama. Pored toga, malo vremena sam proveo sa svojom porodicom tokom ovih dugih trinaest godina karijere, ali svakako da ovaj sport ima i svoje lepe strane. Obišao sam jako puno gradova, što u Srbiji, što u inostranstvu, a to sigurno ne bi bio slučaj da nisam sportista. Takođe, ono što najvise volim u sportu, to je disciplina, koja vremenom postane rutina i koja je od važnosti ne samo za sport, već i za život generalno – konstatuje Hamzagić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *