Nikolić: “Odavno sam zaslužio da budem selektor“

Posle ostavke Dušana Ivkovića na mesto prvog trenera košarkaške reprezentacije Srbije, prvo šok, a onda pitanje – ko će da bude Dudin naslednik? Da li će to da bude Svetislav Pešić, Miroslav Nikolić, Duško Vujošević… Trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić mišljenja je da je upravo on zaslužio selektorsko mesto.

– Odavno sam zaslužio da budem selektor. Treba da postoji neki red, pet godina sam radio sa Obradovićem kao drugi trener. Reprezentacija je moja obaveza. Ne samo moja već svakog trenera u Srbiji. Ipak, teško će biti svakome ko sada dođe. Ako bude šesti na EP u Litvaniji, svi će pitati zašto ste oterali Dudu. Niko ga nije oterao, ponestalo mu je patriotizma. Treneri bez posla koriste reprezentaciju da ih izbaci, a kada nađu milionske ugovore, odlaze. Muta to nikad ne bi uradio“, kritikuje Nikolić odluku Ivkovića i sebe stavlja u prvi plan.

– Da se razumemo, meni je krivo što Duda ne ostaje do Olimpijskih igara u Londonu. Rekao sam i ljudima iz saveza da su morali da nađu pare za Dudu, kako ne bi mogao da raskine ugovor. Sada bi i predsednik Kapičić trebalo da ode. Kada padne trener, pada i kabinet – zaključio je Nikolić, a prenosi mondo.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *