Nikolić: “Mi smo sada ozbiljnija ekipa“

U nedelju 12.decembra od 17.00 časova košarkaši Radničkog dočekuju ekipu Široki TT Kabeli u okviru 11.kola Jadranske košarkaške lige. Radnički ne priznaje favorite. Posle velike povede protiv Partizana mts, Kragujevčani su srušili Hemofarm u Milenijumu i pokazali da mogu mnogo više od izbegavanje poslednjeg mesta, što je i ove sezone prioritet. Ali, da bi ovi trijumfi dobili na adekvatnom značaju, bodovi iz meča protiv Širokog se nameću kao imperativ.

– Uvek je lepo pobediti velike ekipe. Za razliku od početka sezone, znatno bolje se poznajemo i to polako daje rezultat. Možda nas neko još gleda kroz utakmice sa starta NLB lige, ali mi smo sada ozbiljnija ekipa. Dišemo kao jedan, trener je uspeo od nas da napravi pravi tim.- kaže Michael Lee, lider Radničkog.

Uprkos velikim uspesima, Miroslav Nikolić ne dozvoljava da se u ekipu uvuče euforija.

– Znao sam za pravilo da posle velike pobede dolazi poraz, bez obzira sa kim igrate. Međutim, nama se to desilo. Odigrali smo taktičnije od Hemofarma i zasluženo pobedili. Ne smemo da poletimo posle dobrih rezultata. Pristup igri protiv Širokog mora da bude na istom nivou, inače možemo mnogo toga da izgubimo. Igramo sa oscilacijama, nedavno nas je napustio i Dragojlović, a povredio se i Vukosavljević koji još duge neće moći da nam pomogne, istakao je Miroslav Nikolić, šef struke Radničkog.

Iskusni stručnjak izuzetno ceni goste iz Širokog Brijega.

– Široki je kao i mi, prijatno iznenađenje posle 10 kola. Nije slučajno došao do šest pobeda. Radi se o kvalitetnoj ekipi, pokrivenoj na svim pozicijama. Ne bi bilo iznenađenje da pobedi u Kragujevcu, ali uradićemo sve da do toga ne dođe. Imamo najbolje navijače u NLB ligi, očekujemo da nam pomognu. Veoma je važno da što duže zadržimo kontinuitet kvalitetnih partija, komentar je Miroslava Nikolića.

Izvor: KG sport, adriaticbasket.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *