KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Nevena Ignjatović predstavlja Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

Kragujevačka skijašica Nevena Ignjatović braniće boje Srbije na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, čije je svečano otvaranje predviđeno za 4. februar. Nevena će se nadmetati u tri discpline, a to su spust, superveleslalom i alpska kombinacija.

Za najbolju srpsku skijašicu ovo će biti četvrto učešće na Zimskim olimpijskim igrama, nakon Vankuvera 2010, Sočija 2014. i Pjongčanga 2018. godine, gde je osvajanjem 14. mesta u alpskoj kombinaciji ostvarila najbolji rezultat karijere.

Nevena će prvi put na stazu izaći 11. februara, kada je očekuje trka u superveleslalomu. Za 15. februar predviđeno je takmičenje u spustu, a svoje učešće na ovogodišnjim Igrama kragujevačka skijašica završava 17. februara nastupom u alpskoj kombinaciji.

Pored Nevene Ignjatović, Srbiju će u Pekingu predstavljati i Marko Vukićević, koji će se nadmetati u spustu i veleslalomu.

Srpski olimpijci put Pekinga kreću 27. januara, a prethodno će biti testirani na COVID-19.

Zimske olimpijske igre u Pekingu biće svečano otvorene 4. februara na stadionu “Ptičje gnezdo”, na kome koji je prethodno održana ceremonija otvaranja letnjih Olimpijskih igara 2008. godine, i trajaće do 20. februara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.