Neki novi klinci sa „Čika Dače“

Nakon veoma dobrih rezultata svih selekcija omladinske škole Radničkog 1923 u proteklom periodu, polako, na velika vrata dolazi i generacija dečaka rođenih 2004. godine.

Ovu generaciju fudbalera Radničkog selektirali su Vlada Nikolić i “Beli“ Jovanović, a veoma uspešno preuzeo nekada poznati golgeter sa jugoslovenskih prostora Goran Pelemiš. Svoj potencijal najavili su u Staroj Pazovi, gde su na terenima FSS-a, nakon odigranog finala, ostavili izuzetno pozitivan utisak na Barseloninog agenta. To je rezultovalo pozivom na prestižni međunarodni turnir, upravo u Barseloni. Uporedo sa tim, nastavljena je dominacija i u Mini-maksi ligi Kragujevac, gde izabranici Gorana Pelemiša čvrsto drže prvo mesto, a sada su, u organizaciji Sportskog centra „Mladost“, osvojili još jedan turnir.

Trener Goran Pelemiš je izuzetno ponosan na svoje izabranike.

”U konkurenciji osam ekipa na području grada Kragujevca, zasluženo smo osvojili prvo mesto, na prvom turniru održanom u najnovijoj kragujevačkoj sali, koja se nalazi u okviru hotela „Šumarice“. U finalu je pobeđen Kraguj sa bele tačke, posle dosta promašenih prilika. Finale su zaslužile obe ekipe, a mi smo ovaj put imali više sreće.” – istakao je Pelemiš.

Inače, na putu do trofeja Radnički 1923 je dozvolio samo jedan remi, dok su u ostalim mečevima zabeležene pobede. Najpre je savladana Šumadija 2 sa 5:0, zatim Arena sa 2:0, da bi usledio jedini remi sa ekipom OŠ „Mirko Jovanović“ (2:2). U polufinalu je savladan Apolon sa minimalnih 1:0 i na kraju, u pomenutom finalu, ekipa Kraguja. Nakon regularnog toka bilo je 0:0, da bi posle izvođenja penala rezultat glasio 3:2 u korist Radničkog 1923.

“Posebno bih istakao da smo turnir odigrali bez našeg golmana, koji se u vreme igranja turnira nije nalazio u Kragujevcu. I pored toga ostvarili smo gol razliku 10:2, dok je za najboljeg igrača proglašen Aleksa Ćelić!” – ističe ponosno trener Pelemiš.

Izvor: Željko Marinković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *