KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Navijači Radničkog pokrenuli akciju „Hiljadu razloga za KK Radnički – sve hiljadu dinara“

14093164226616_djd_8155_resize_2KK Radnički nalazi se u veoma teškoj finansijskoj situaciji, praktično pred gašenjem. Imajući to u vidu, u akciju spašavanja kluba i košarke u Kragujevcu uključili su se najverniji navijači.

Naime, simpatizeri kragujevačkog kluba, popularni „Kabasti“ i „Hukovci“, uz podršku ljubitelja košarke u Kragujevcu, odlučili su da pokrenu akciju prikupljanja pomoći za svoj voljeni klub.

Saopštenje za javnost, koje je objavljeno na zvaničnom sajtu kluba, prenosimo u celosti:

„Vrednujući ono što je Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca na terenu ostvario za srpski sport uopšte, i košarku posebno, a odazivajući se na apel Kluba od 28. avgusta 2014. godine da svi ljudi dobre volje pomognu opstanak košarke u gradu na Lepenici i uključe se u rešavanje statusa KK Radnički, simpatizeri „Kabasti“, „Huk sa zapada“, uz najširu podršku ljubitelja košarke, organizovaće akciju „Hiljadu razloga za KK Radnički – sve hiljadu dinara“.

Od subote 30. avgusta će na više lokacija širom Kragujevca navijači postaviti punktove i prikupljati novčana sredstva koja će uložiti u borbu za spas KK Radnički.

Svi koji uzmemo učešće u ovoj akciji, za cilj imamo da prikupljanjem i ulaganjem novčanih sredstava u Klub obezbedimo da se naš Radnički i naredne sezone takmiči u ABA ligi.

Svesni smo teškog ekonomskog trenutka u društvu uopšte, ali on sam po sebi mora da bude pokretač ka boljem, a ne opravdanje za večito loše.

Našom akcijom želimo da podsetimo sve u Kragujevcu i Srbiji na razloge zašto su doveli KK Radnički i ABA ligu u Kragujevac, kao i one koji predstavljaju Klub – zbog čega su došli u Kragujevac.“

Iskreni ljubitelji košarke okupljeni oko „Kabastih“

Foto: kkradnicki.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *