Nastavlja se mrtva trka za drugoligaški tron

Sa prethodne utakmice između Korićana i Erdoglije u kojoj je domaćin osvojio bodove

U 23. kolu Druge gradske lige, tri ekipe Zastava, Erdoglija 1931 i Košutnjak koje konkurišu za prvo mesto, zabeležile pobede u gostima i približile se vodećim Korićanima.

Iako je do kraja sezone ostalo da se odigra još tri kola, posle današnjih susreta redosled na tabeli ostao je bez promene. Ekipa Korićana bila je slobodna, a Zastava je pobedila u Rogojevcu ekipu Kremenca sa 2:0. Ove dve ekipe sada imaju  isti broj bodova – 48 bodova, ali Korićani imaju bolju gol-razliku, tako da su zadržali prvo mesto.

Pobedu od 2:1 zabeležila je i Erdoglija 1931 protiv Žeželja na gostovanju u Sabanti, a bodove je osvojio i Košutnjak na gostovanju ekipi 21. oktobra (3:2). Ove dve ekipe sada zaostaju tri boda u odnosu na Zastavu i Korićane, pa se mrtva trka za vrh tabele u Drugoj gradskoj ligi između ovih timova nastavlja.

Bagremar je slavio u susretu sa Hajdukom u Jovanovcu (2:1) i pretekao ekipu Žeželja na petom mestu. Azbest je kao domaćin bio uspešniji od Maršića (4:1), kao i Seljak u Cvetojevcu protiv Divostina (3:1).

U narednom kolu igra se derbi na Bubnju između Zastave i Korićana i taj susret će najverovatnije odlučiti pitanje prvaka Druge gradske lige. U ostalim susretima sastaju se: Erdoglija 1931 – Seljak (C), Divostin – 21. oktobar, Košutnjak – Kremenac, Maršić – Hajduk, Bagremar – Žeželj, a slobodan je Azbest iz Stragara.

U Prvoj gradskoj ligi pitanje prvaka i novog člana Zone „Morava“ već odavno je rešeno. U 27. kolu odigrano je sedam susreta, pošto se ekipa Srbije nije pojavila na terenu Šumadinca KG, pa će takmičarska komisija doneti odluku o registraciji ove utakmice, najverovatnije službenim rezultatom u korist domaćina.

Vodojaža je danas bila ubedljiva protiv Partizana iz Cerovca, koji se iz Grošnice vratio sa pet golova u svojoj mreži. Tako sada Grošničani imaju 19 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Srbiju iz Ilićeva, tri kola pre završetka prvenstva.

Efikasna je bila i ekipa Šumadije 1934 iz Drače, koja je pobedila „fenjeraša“ Vinograde DB sa 5:2, a jedinu pobedu u gostima zabeležio je Jadran protiv Sloge iz Desimirovca od 1:0. U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Ćava – Kutlovo 1:1, Budućnost (R) – Borac (D) 1:0, Sloboda (G) – Mladost (P) 4:3 i Jedinstvo – Kolonija 1:0.

U 28. kolu Prve gradske lige sastaju se: Vinogradi DB – Vodojaža, Partizan (C) – Kolonija, Jadran – Sloboda (G), Mladost (P) – Budućnost (R), Borac (D) – Šumadinac KG, Srbija – Ćava i Kutlovo – Šumadija 1934.

U Trećoj gradskoj ligi koja broji osam klubova odigrano je 12. kolo. Vodeće Bratstvo 1975 iz Erdeča, jedina neporažena ekipa u sve tri gradske lige na prostoru Kragujevca, pobedilo je Slogu u Lužnicama sa 2:0.

Bodove u gostima osvojila je i Pobeda iz Beloševca, koja je savladala Borac u Novom Milanovcu sa 7:5, a Seljak iz Malih Pčelica slavio je u Dobrači sa 7:2. Bukurovac je na svom terenu poražen od ekipe Šumarice 2008 sa 0:1.

U narednom kolu Bratstvo 1975 dočekuje Bukurovac, Šumarice su domaćin Dobrači, u Malim Pčelicama Seljak dočekuje ekipu Borca (NM), a u Beloševcu Pobeda se sastaje sa Slogom iz Lužnica.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *