Nastavak promocije škole sporta SPD Radnički

Posetom Osnovnoj školi „Natalija Nana Nedeljković“ u naselju Grošnica, Sportsko privredno društvo Radnički nastavilo je akciju promocije svoje škole sporta među kragujevačkim osnovcima.

U ulozi promotera ovoga puta našli su se vaterpolista Lazar Dobožanov, odbojkaš Ivan Perović, košarkaš Nikola Šućov i rukometaš Veselin Stevanović. Oni su se potrudili da deci ukažu na sve prednosti bavljenja sportom kao zdravog načina života i pruže im osnovne informacije u vezi svojih sportskih disciplina.

Današnja poseta imala je za cilj da deci, nastavnicima i kompletnoj javnosti približi ideje SPD Radnički. U tu svrhu, predstavnici sva četiri kluba koji funkcionišu u sklopu SPD Radnički potrudili su se da prisutnoj deci pruže jasniji uvid u sve ove sportove i ujedno ih upute na koji način se mogu uključiti u naše aktivnosti. Naš cilj je da se deca kroz bavljenje sportom socijalizuju i da iz te mase dečaka i devojčica dobijemo buduće sportske asove, koji će predstavljati naš klub i grad Kragujevac – izjavio je generalni sekretar Sportskog privrednog društva Radnički Ivan Milošević.

Golman Vaterpolo kluba Radnički Lazar Dobožanov ukazao je na sve prednosti bavljenja vaterpolom.

Pozvao bih svu decu da treniraju vaterpolo, prvenstveno dečake, jer je to jedan muški sport sa dosta kontakata, koji se igra u vodi, i deci omogućava da se druže i steknu vredne uspomene sa brojnih takmičenja. Mislim da ovde u Kragujevcu deca imaju priliku da steknu vrhunsko znanje uz stručne trenere, koji će im sigurno omogućiti da ostvare visoke ciljeve – istakao je Dobožanov.

Sportsko privedno društvo Radnički će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim vidom promotivnih aktivnosti i u drugim kragujevačkim školama.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *