KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Na pomolu rešenje za FK Radnički 1923

rp

Članovi Skupštine FK Radnički 1923 jednoglasno su usvojili predlog da se Upravni odbor ovlasti za formiranje Sportskog prvirednog društva, kako bi se klub konačno stavio pod okrilje grada i mogao da funkcioniše u budućnosti.

Dakle, FK Radnički 1923 više neće imati status Udruženja građana, već Sportskog privrednog društva, kojim će rukovoditi grad Kragujevac. Na taj način će Radnički 1923 imati status gradskog preduzeća i moći će da dobije neophodna sredstva iz gradskog budžeta, naravno po deblokiranju računa.

Gradonačlnik Radomir Nikolić, koji je govorio u ime Radne grupe, istakao je da je ovo jedino dobro rešenje za klub, koji se suočava sa velikom krizom na finansijskom planu, a što se pak odražava i na sportske rezultate.

„Zakon zabranjuje da se izdvojena sredstva grada prenesu klubu zbog blokade računa. Zato bi formiranje Sportskog privrednog preduzeća sa udelom grada, koje bi poslovalo kao gradsko preduzeće, omogućilo da se klubu prenese deo imovine grada i neophodna sredstava. Grad bi mogao da upiše imovinu kao hipoteku u razrešavanju dugova, što bi omogućilo da se klub ne ugasi, a igrači i zaposleni dobiju zarade. Verujem da će ovakvo rešenje naići na podršku većine u Skupštini grada, jer je ovo interes grada Kragujevca. – istakao je Nikolić i dodao da će se nastaviti sa potragom za strateškim partnerom.

Sada je glavni problem vreme, budući da je situacija kritična i urgentna. Igrači i zaposleni u klubu osam meseci nisu primili plate, sportska oprema je dotrajala ili je nema, zbog nedostatka sredstava za prevoz pioniri nisu odigrali utakmicu u Novom Pazaru. Ništa bolja situacija nije ni kada su u pitanju omladinci i kadeti. Do kraja prelaznog roka ostalo je još par dana, tako da će po svemu sudeći Radnički igrati u postojećem sastavu ovu polusezonu, a pojačanja treba očekivati tek na zimu.

Rukovodstvo kluba trenutno pokušava da naplati dugovanja FK Partizan u iznosu od 5,7 miliona dinara, kako bi se zaposlenima i igračima isplatile makar po dve plate, ali to je dosta otežano nerazumevanjem beogradskog kluba. Pokrenuta je i inicijativa za formiranje Radne grupe za upis pomažućih članova, kao što to rade i drugi klubovi u zemlji.

Foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.