Moćni Veprovi u polufinalu EFAF kupa!

Kragujevački Divlji Veprovi, jedini predstavnik Srbije u međunarodnim kupovima, su danas u Austriji bili bolji od domaćih Plavih Đavola rezultatom 51:7. Savladan je tim koji je pre dve sezone bio u finalu ovog takmičenja, koji u svom sastavu ima čak 15 Amerikanaca, i od koga je domaća javnost očekivala ubedljivu i sigurnu pobedu. Međutim, Veprovi su prosto razbili današnjeg rivala, pokazali koliko su napredovali poslednjih godina, i postali najprijatnije iznenađenje ovog takmičenja.

Već u prvom napadu Veprovi su pokazali Đavolima da se ne šale. Iskusni Aleksandar Ristić postigao je tačdaun, ali je šuter Kragujevčana bio neuspešan, tako da je ostalo 6:0. Posle 2 neuspešna napada na obe strane, Nikolić je sprečio drugi napad domaćina sekovanjem protivničkog kvoterbeka. Već tada je nervoza i nesigurnost bila očigledna u redovima Plavih Đavola, dok su Kragujevčani delovali veoma sigurno na terenu. Prva četvrtina završena je rezultatom 6:0, ali su Veprovi bili u napadu pred end zonom protivnika.

Odmah na startu druge četvrtine, Džeremi Pejton hvata pas Bedvela od 20 jardi i tako postiže tačdaun, a posle neuspešnog pretvaranja za dva poena, na semaforu je ostalo 12:0. U sledećem napadu Đavoli uspevaju da smanje rezultat na 12:7, ali to je bilo sve što su učinili na ovom meču. Do kraja je na terenu postojao samo jedan tim. U narednom napadu Veprova sjajni Ristić stiže do end zone rivala, ali je bio oboren na samoj liniji. Međutim, domaćin je time samo odložio neizbežno, jer je sledećem napadu je Brajan Pejton postigao novi tačdaun za Veprove. Posle neuspešnog pretvaranja za dva poena, rezultat ostaje 18:7. Do kraja poluvremena Veprovi su uspeli da iznude fambl protivnika i uhvate loptu, a u sledećem napadu kvoterbek Bedvel postiže novi tačdaun i na odmor se odlazi rezultatom 24:7.

U drugom poluvremenu Veprovi su samo nastavili tamo gde su stali. Prvi napad domaćina završen je intercepcijom Džeremija Pejtona. Veprovi su prosto špartali terenom, i lako osvajali nove jarde, a svoj novi tačdaun zabeležio je Ristić, raznošenjem odbrane domaćina. Posle ovog tačdauna Ružić je ubeležio svoj prvi uspešan šut danas, i postavio rezultat 31:7. Zatim je viđen još jedan neuspešan napad Đavola, pa fantastično trčanje od 69 jardi Ristića za tačdaun. Šuter Ružić ponovo uspešan, i Veprovi vode sa 38:7. Tim rezultatom završena je treća četvrtina i već tada je bilo jasno da će Kragujevčani zabeležiti pobedu, ali oni nisu spuštali gas, već su nastavili da gaze do samog kraja.

U poslednjoj ćetvrtini tačdaun postiže Novaković, dok Ružić dodaje ekstra poen, a Nikolić postavlja konačan rezultat u poslednjim trenucima meča.

Još uvek nije poznat rival Kragujevčana u polufinalu EFAF kupa, ali je sigurno da će Veprovi taj duel iščekivati željno i puni samopouzdanja koje im je donela ova blistava pobeda!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti