Mladi rasadnik talenata novog srpskoligaša Sušice (FOTO)

Na renoviranom stadionu u Sušici danas popodne bilo je kao u košnici. Mlađe selekcije ovog kluba, od kojih su se kadeti i omladinci plasirali u viši rang ligu zapadne Srbije, počeli su korišćenje renoviranog terena sa izuzetnom travnatom podlogom, a najmlađi su trenirali na terenu sa veštačkom tarvom.

Omladinci i kadeti Sušice od naredne sezone takmičiće se u Drugoj ligi zapadne Srbije

Ovo je bila uvertira za ono što će se događati u sredu, kada će stadion u Sušici sa adaptiranim klupskim prostorijama i tribinama ofarbanim u tradicionalnu plavu boju, biti svečano biti otvoren za korišćenje i na kojem će se povodom obeležavanja 90 godina postojanja kluba odigrati prijateljska utakmica sa superilagašem Radom iz Beograda.

Kao što je poznato, seniori Sušice su ušli u Srpsku ligu „Zapad“ , ali to nije i jedini uspeh kluba u ovoj jubilarnoj godini. Uspešno radi i omladinska škola, kojom rukovodi profesor Dušan Đalović sa FIFA „A“ licencom, koja broji preko 100 školovanih fudbalra u svim selekcijama, od najmlađih do omladinaca.

Dušan Đalović, direktor Omladinske škole Sušice

– Imamo idealne uslove za rad. Pored glavnog terena raspolažemo i terenom sa veštačkom travom i pomoćnim terenom. Renovirane su i prostorije kluba sa tri svlačionice, kupatilima, kancelarijom i opremljena nova teretana za fudbalere. Mislim da je uprava kluba uz pomoć sponzora i sportskih prijatelja uložila velike napore da, kako prvom timu tako i mladima stvori dobre uslove za rad, što je dalo i rezultate.

Naši kadeti i pioniri bili su među najuspešnijim u gradskoj ligi i od naredne sezone takmičiće se prvi put omladinci u Drugoj ligi zapadne Srbije, što im otvara mogućnost i za prolaz u jedinstvenu ligu mladih zapadne Srbije – ističe Đalović.

Prvi trening na renoviranom stadionu održali su pored ostalih selekcija i kadeti i
omladinci

Sa mlađim selekcijama Sušice rade četiri stručna trenera, koji su ujedno i vaspitači dečaka koji predstavljaju budućnost ovog kluba o kome će se više čuti u narednom periodu. Iz njihovih redova će se regrutovati budući prvotimci.

– Radimo punom parom i imamo ozbiljne ambicije da uđemo i u Prvu ligu Zapadne Srbije. Cilj nam je da iz ovih školovanih selekcija igrača afirmišemo najbolje za prvi tim, što je i želja svakog od ovih mladića. Mislim da Sušica ima solidnu bazu igračkog potencijala, koji će nastaviti tradiciju ovog kluba da školuje fudbalere i postiže uspehe – poručio je Đalović, koji je u Sušici počeo u petlićima i prošao kroz sve selekcije da bi dobio poverenje i da vodi Omladinsku fudbalsku školu Sušice.

Kadeti i omladinci su pojačani sa nekoliko igrača za narednu sezonu, gde očekuju dobre rezultate. Kapiten omladinaca Sušice je Ilija Katić (16), učenik Druge kragujevačke gimnazije.

Bili smo prvi u ligi Kragujevca i u plej-ofu sa Karađorđem iz Rače i kragujevačkom Viktorijom izborili mesto za ligu zapadne Srbije. Očekujemo dobre rezultate i u nastavku prvenstva, jer imamo solidnu ekipu i dobro se pripremamo. Nadam se da ćemo se boriti za vrh tabele. Među nama stvara se veliko drugarstvo i najbitnije je da živimo kao jedna porodica – ocenuje mladi Katić, inače igrač na poziciji štopera.

Kapiteni omladinaca Ilija Katić i kadeta Aleksa Popović predvodiće mlade ekipe Sušice u višem rangu

Sa njim se slaže i njegov vršnjak, kapiten kadeta Aleksa Popović, inače sin potpredsednika kluba Milana Popovića. Počeo je u Sušici i krenuo očevim stopama, igrao u kragujevačkoj Šumadiji 1903 i vratio se u Sušicu. Sada je stariji kadet i ujedno igra i za omladince.

Igram na poziciji veznog igrača i u ekipi se dobro slažemo što daje i rezultate. Dobili smo i neka pojačanja i mislim da ćemo uspešno nastaviti takmičenje u višem rangu. Imamo dobre uslove i trenere i očekujem da jednog dana postanem i prvotimac Sušice – želja je mladog Popovića, inače odličnog učenika Prve tehničke škole u Kragujevcu.

Održane su i konferencije klubova mlađih selekcija zapadne Srbije. Druga podunavsko- šumadijska kadetska liga sa 13 ekipa startuje 25 avgusta, a Sušica će biti domaćin Rudaru iz Stimice kod Smederevske Palanke. U ovoj ligi iz Kragujevca učestvuje i druga ekipa kadeta Radničkog 1923.

Omladinska ekipa, koja je formirana iz prethodne kadetske selekcije prvi put nastupa pod imenom Sušice u Drugoj omladinskoj podunavsko-šumadijskoj ligi. Takmičenje sa 10 ekipa počinje 7. septembra, a ekipa Sušice biće gost Poleta u Trnovcu kod Petrovca na Mlavi.

Najmlađi Sušičani čekali su svoj red da dobiju teren za trening na veštačkoj travi

Sve mlađe selekcije održale su danas treninge od 17 do 18 časova na renoviranom stadionu, a najmlađi „petlići“ trenirali su  na terenu sa veštačkom travom, koja je dobila novu podlogu. Pored ovog terena, nalazi se u sklopu Sportskog centra Sušice i travnati pomoćni teren, gde će raditi igrači u slučaju lošeg vremena kako bi se sačuvala izvanredna travnata podloga sa specijalnim zalivanjem na glavnom terenu.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *