KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Mlada Ksenija Petrović ponovo u Radničkom

Ženska ekipa Rukometnog kluba Radnički 1964 od danas je jača za Kseniju Petrović (20), talentovanu levoruku igračicu, koja igra na poziciji desnog krila.

Foto: RK Radnički 1964

Radi se o mladoj rukometašici sa superligaškim iskustvom, koja se posle dve godine vratila u kragujevački klub.

Dovođenjem Ksenije Petrović zatvaramo deficitarnu poziciju desnog krila i dobijamo na širini u napadu. Kseniju krasi požrtvovanost i agresivnost u odbrani, spretnost i prodornost u napadu, tako da njenim dolaskom podižemo kvalitet igre u oba pravca. Radi se o igračici sa izrazitim pobedničkim mentalitetom, tako da očekujemo da će u tandemu sa Anđelom Vasić predstavljati konstantnu opasnost za protivničke ekipe po toj desnoj strani. – istakla je Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija Radničkog 1964.

Pored Radničkog, Ksenija je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupala za beogradske klubove Avalu iz Vrčina, ORK Beograd i Voždovac. Svojevremeno je bila i na spisku kadetske reprezentacije Srbije.

Vratila sam se u Kragujevac nakon dve godine. Smatram da je Radnički prava sredina za moj dalji razvoj, koji se poklapa sa ambicijama kluba. Ekipa je jako mlada i ima puno potencijala za dalji napredak, zdrava je sredina, a kako poznajem trenera i većinu ljudi, nisam se mnogo dvoumila u donošenju odluke za nastavak karijere. Devojke su jako požrtvovane i uz veliki rad uverena sam da ćemo napraviti odličan rezultat i umešati se u borbu za vrh tabele. – poručila je povratnica u tabor Radničkog, koja se obavezala na dvogodišnju vernost kragujevačkom klubu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *