KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Milutinu Stefanoviću zlatni „Pobednik“

2 dan seniori puska 2(1)

Strelac kragujevačkog „Čika Mate“ Milutin Stefanović, osvojio je zlatnu medalju drugog dana 39. „Internacionalnog prvenstva Beograda“, u finalu discipline vazdušna puška za muškarce.

Stefanović je trijumfovao ispred Ukrajinca Olega Carkova, inače pobednika „Trofeja Beograda“, i Milenka Sebića, člana ekipe „Policajac“.  Stefanović je pitanje pobednika rešio sa maksimalnih 10,9 krugova u 19. hicu, pa je na kraju razlika iznosila 1,7 krugova u korist srpskog asa!

„Izuzetno sam zadovoljan rezultatom. Ovo je po svemu bila uspešna godina, koju završavam sa trećim zlatnim „Pobednikom“, posle 2009. i 2013. godine, na mom omiljenom turniru.“ – rekao je Milutin Stefanović, koji se i prvog dana turnira plasirao u finale, ali u njemu nije mogao da nastupi, budući da je morao za Kragujevac, kako bi iz porodilišta izveo suprugu i ćerkicu Vidu.

„Moram priznati da sam bio malo i neispavan. Obično je tako kada beba dođe prvu noć u kuću, pa sam slabije gađao u osnovnom delu. U finalu sam gađao veoma dobro. Rezultat od 209,3 kruga je za samo 0,1 krug slabiji od mog državnog rekorda. Bilo bi još lepše da sam ga oborio. Inače, ovu pobedu posvećujem supruzi i ćerki Vidi, koja mi je ulepšala život.“ – istakao je naš as i ponosni otac.

Stevan Pletikosić je takođe gađao u finalu, ali je prvi ispao i zauzeo osmo mesto. Stevan Jovanović, koji je prethodnog dana osvojio srebro u konkurenciji juniora, zauzeo je 20. mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti