Milosavljević i Milanović na širem spisku selektora Ivančića

Selektor futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić saopštio je širi spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice Elitne runde kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo. Među dvadeset pozvanih igrača našli su se i mladi igrači Ekonomca Nemanja Milanović i Lazar Milosavljević.

Foto: ekonomac.com

Radi se o momcima koji su do skora nastupali za B tim Ekonomca. Nakon što su čelnici višestrukog šampiona Srbije rešili da naprave radikalni zaokret u svojoj politici i umesto dovođenja zvučnih pojačanja u vatru gurnu mlade snage iz sopstvenog pogona, Nemanja i Nikola dobili su priliku da zaigraju za prvi tim Ekonomca.

Da su pruženu šansu iskoristili na najbolji mogući način, potvrda je i ovaj poziv sa reprezentativnim predznakom. Nemanja Milanović je tokom jesenje polusezone pravio bravure na golu srpskog šampiona i pokazao da će nastaviti tradiciju kvalitetnih čuvara mreže iz tabora Ekonomca. Lazar Milosavljević se, pak, pokazao kao pravi lider na terenu i bio je jedan od najzapaženijih igrača u redovima kragujevačkog tima u minulom delu takmičenja.

Svakako da je ovaj poziv veliki podstrek za dalji napredak ova dva mladića, koji bez sumnje predstavljaju budućnost srpskog futsala.

Izabranici selektora Gorana Ivančića do 24. januara treniraće u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a zatim odlaze u Vrnjačku Banju, gde će obaviti završni deo priprema.

Nakon toga sledi put za Niš, koji će biti poprište pomenutog kvalifikacionog turnira. Prvu utakmicu naša nacionalni tim odigraće 1. februara protiv Ukrajine, dan kasnije rival će nam biti Francuska, dok je za 4. februar predviđen duel sa Španijom.

Direktan plasman na planetarnu smotru izboriće samo pobednik turnira, dok će drugoplasirana selekcija igrati baraž mečeve 9. i 12. aprila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *