Maslak sedmi u Budimpešti

Karatista kragujevačkog Juniora Nikola Maslak nije uspeo da se dokopa medalje na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Budimpešti. Mladi Kragujevčanin nadmetao se u kategoriji juniora preko 76 kilograma, gde je u konkurenciji 39 takmičara zauzeo sedmo mesto.

Foto: Karate klub Junior

Nikola je imao tu nesreću da već u uvodnoj borbi naleti na prvaka Azerbejdžana Osmana Osmanlija, koji se kasnije i okitio zvanjem evropskog šampiona. Azerbejdžanac je slavio sa 1:0 i poslao Maslaka u repesaž.

Kragujevčanin je dobro krenuo u repesažu i uspeo je da savlada Rusa Artema Lobanova sa 4:1, ali se već na narednoj stepenici okliznuo, pošto je izgubio borbu sa predstavnikom Belorusije Haikom Mikitom (0:4).

Bez obzira na krajnji rezultat, za Nikolu samo učešće na ovom Evropskom prvenstvu predstavlja veliko iskustvo i podstrek za dalji napredak.

Mladog kragujevačkog karatistu 22. februara očekuje nastup na kvalifikacionom turniru u Čačku, na kome će zajedno sa svojim klupskim drugovima pokušati da izbori plasman na prvenstvo države za seniore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *