Maršić i Kolonija novi gradski prvoligaši

Proteklog vikenda završeno je takmičenje u sve gradske lige i poznati su najuspešmiji klubovi, koji su izborili direktan plasman u viši rang. U Prvoj gradskoj ligi, u konkurenciji 17 ekipa, Korićani su bili najubedljiviji i nekoliko kola pre kraja stekli potrebnu bodovnu prednost za plasman u Šumadijsko-rašku zonu. Iz ove lige, zbog smanjenja broja članova za narednu sezonu, ispale su četiri ekipe Slavija, Jadran, 21. oktobar i Erdoglija 1934, koje će se preseliti u Drugu gradsku ligu.

Fudbaleri Maršića (crveni dresovi) i Kolonije od iguće sezone takmičiće se u Prvoj gradskoj ligi

Prvu gradsku ligu popuniće dve prvoplasirane ekipe iz drugoligaškog karavana. To su prvoplasirani Maršić i drugoplasirana Kolonija.

U Drugoj gradskoj ligi sa 11 klubova pitanje prvaka je takođe rešeno nekoliko kola pre kraja sezone. Ekipa Maršića, koja je imala i prekid u radu, u poslednje dve godine načinila je značajne korake na polju organizacije kluba, dobila je novo igralište i pod stručnim vođstvom licenciranog trenera Saše Stojanova stekla veliku prednost u odnosu na bivše prvoligaše Zastavu, Koloniju i Vinograde. To joj je omogućilo da sebi dozvoli opušteniju igru i tri poraza u seriji u završnici sezone, ali je uprkos tome ostala na prvom mestu sa tri boda više od Kolonije.

Interesantno je napomenuti da su od dvadeset odigranih susreta, fudbaleri Maršića petnaest rešili u svoju korist, samo jednom su remizirali i četiri utakmice izgubili. Bili su i najefikasniji tim lige sa 85 postignutih golova ili u proseku više od četiri pogotka po utakmici, čime se retko koji klub može pohvaliti.

Međutim, Maršićanci su neprijatno iznenadili u završnici sezone. Izgubili su neslavno derbi sa Kolonijom, koji je završen prekidom zbog malog broja igrača, a potom i pred svojim navijačima od Košutnjaka i na kraju na gostovanju u Divostinu.

Drugoplasirana Kolonija je tri zadnja susreta rešila u svoju korist i imala je najmanje poraza u Drugoj gradskoj ligi (tri), a trinaest utakmica rešila je u svoju korist i četiri puta odigrala nerešeno. Tako je uspela da zaostatak na kraju u odnosu na Maršić svede na samo tri boda.

Iz ove lige ispale su dve ekipe, Seljak iz Cvetojevca i Sloga Lužnice 2016, koje će se od naredne sezone takmičiti u Trećoj gradskoj ligi.

U Drugu gradsku ligu plasirala se Dobrača. Ostaje da se verifikuju utakmice poslednjeg kola i odigraju baraži, posle kojih će se znati ko će još avanzovati u viši rang ili izgubiti status u Prvoj i Drugoj gradskoj ligi Kragujevca.

U baražu za popunu Prve gradske lige, kako nas je obavestio Sveta Petrović, predsednik Takmičarske komisije FSGKG, boriće se Šumadija 1934 iz Drače i Zastava kao trećeplasirana ekipa iz Druge gradske lige. Ekipa Ćave pokušaće kroz baraž da sačuva drugoligaški status u dva susreta sa dosadašnjim trećeligašom Azbestom iz Stragara.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *