KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Maratoncu Goranu Nikoliću priređen prijem u Skupštini grada

Prijem NikolicGradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je sa svojim saradnicima danas organizovao prijem za paraolimpijca Gorana Nikolića, koji je za 55 dana istrčao 55 uzastopnih maratona, čime je najverovatnije obezbedio mesto u Ginisovoj knjizi rekorda. Tom prilikom Nikoliću je uručen zlatnik sa likom Svetog Đorđa.

Podsetimo, slabovidi sportista je na ovaj poduhvat krenuo 3. septembra iz Kragujevca, da bi svoje putešestvije kroz 55 gradova širom regiona završio 27. oktobra u Budvi. Tim svojim podvigom on će se uskoro upisati u Ginisovu knjigu rekorda, čim stručna komisija verifikuje njegove rezultate.

Gradonačelnik Radomir Nikolić je istakao da je Goran pokazao da čovek snagom svoje volje može da pomera granice i postiže uspehe ukoliko spremno prihvata izazove u životu.

– Goran je svima poslao poruku da se zapitamo šta je granica onoga što možemo da učinimo i gde mi to sebe kočimo? Ako čovek koji ima fizički nedostatak može da obori sve rekorde koje su bez nedostataka postavljali sportisti u prošlosti, onda je jasno da samo u našim glavama postoji ta granica, istakao je Radomir Nikolić. Ono što smo fizički sposobni da učinimo može biti ili nadograđeno ili oštećeno snagom naše volje odnosno slabošću koju imamo u sebi. Goran je snagom svoje volje uspeo da postigne ovakav uspeh, a to znači da svi mi možemo mnogo više samo ako budemo spremni da prihvatimo izazove koji su pred nama. – rekao je Nikolić.

Goranov podvig je imao daleko širu dimenziju, budući da se iza svega krije jedan plemenit i human razlog, a to je želja da se skrene svest na potrebe osoba sa invaliditetom i podstaknu ljudi dobre volje da doniraju sredstva za opremanje Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“.

Goran Nikolić se zahvalio lokalnoj upravi na podršci, zatim Delta fondaciji, Rotari klubu i svim ljudima koji su ga tokom poduhvata bodrili i omogućili mu da doprinese rušenju barijera i predrasuda o licima sa invaliditetom.

Foto: kragujevac.rs

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.